17° Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας Κιλκίς

Το Κιλκίς μεταμορφώνεται σ’ ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι με παραστάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια

Το 17° Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς σηκώνει αυλαία από τις 14 έως τις 26 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και περιλαμβάνει 36 θιάσους από 11 χώρες, 130 καλλιτέχνες, 38 διαφορετικά θεατρικά έργα, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 7 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες και 20 εργαστήρια στα σχολεία, όλα με την οργάνωση του Δήμου Κιλκίς και την υποστήριξη των τοπικών πολιτιστικών φορέων της πόλης.

Ανοιξιάτικο θα είναι φέτος για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς, αφού πραγματοποιείται τον Μάιο αντί για τον Οκτώβριο, που ήταν ο καθιερωμένος μήνας της διοργάνωσης. Φέτος καλλιτέχνες και θίασοι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή, την Πορτογαλία, την Κούβα, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Βολιβία, την Ελβετία, τη Βραζιλία και την Ελλάδα θα μεταμορφώσουν το Κιλκίς σ’ ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι που δίνει υπόσταση στον όρο «πολιτιστική αποκέντρωση».

Επιπλέον, από τις 14 έως τις 18 Μαΐου, η 7η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ «Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση», δίνει το κίνητρο σε νέους δημιουργούς να συναντηθούν στο Κιλκίς και να παράξουν τέχνη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια και να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο με τη διεθνή ομάδα ειδικών του «Θεατή-Κριτή».

Παράλληλα, διοργανώνεται η 8η Συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο σε συνεργασία με ξένα Ινστιτούτα στη Θεσσαλονίκη και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Φέτος, η συνάντηση έχει τίτλο «Συναίσθημα: αποκαθιστώντας τη σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο, με τον εαυτό και τον Άλλο»και περιλαμβάνει το 7ο Εργαστήριο Κοινωνικού Θεάτρου, εργαστήρια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Κιλκίςκαι ένα Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα το Κουκλοθέατρο στην Εκπαίδευση. Το συναίσθημα ως κινητήριος δύναμη θα είναι στο επίκεντρο όλων των δράσεων με στόχο την ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης, την ανταλλαγή εμπειριών και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων στην αναζήτηση λύσεων και στη λήψη αποφάσεων.

Σημαντικά ερωτήματα για το Φεστιβάλ και το ρόλο του στην τοπική κοινωνία θέτει η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς που έχει ετοιμάσει μια έκθεση με κούκλες, σκηνικά, αφίσες, φωτογραφίες και υλικά κουκλοθεατρικών παραστάσεων υπό τον τίτλο «20 χρόνια Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς»

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων, των δράσεων και των εργαστηρίων επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

1 €
- 3 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.