Στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στην Αθήνα το εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου κούκλας «Το μυστήριο της ανατολής» από την ομάδα Baruti για τρεις παραστάσεις.

Ο Τουρλούμ Σουκλούμ ονειρεύεται να γίνει μάγος και σοφός σαν τον παππού του, τον Καντάρ. Όμως οι σκανταλιές του δεν τον αφήνουν να συγκεντρωθεί. Ο Καντάρ τον συμβουλεύει να ακολουθήσει το δρομο των καραβανιών για να βρει την δύναμη που κρύβεται μέσα του και να αναδυθεί η σοφία του. Το περιπετειώδες ταξίδι του στην έρημο ξεκινά. Μοναδικός σύντροφος το Μαγικό Βιβλίο. Η ιστορία ειναι ένας ύμνος στην αγάπη που αποδεικνύει ότι με τη δύναμή της ακόμη και «η έρημος ανθίζει»

Η παράσταση με τεχνικές buranku, πλούσια σε εικόνες και εναλλαγές, φαντασία, χιούμορ, έντονες συγκινήσεις και φυσικότητα στην κίνηση της κούκλας οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η ομάδα Baruti ιδρύθηκε το 1987. Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ, όπως: Kaohsiung Taiwan 2009, Golden Delfin, Βαρνα Βουλγαρία 2008, Κανάριοι Νήσοι Ισπανία 2005-2006-2007, Plovit, Βουλγαρία 2006 (βραβείο optical efe), Charleville Γαλλία 2003 & 2006, Titirihai Tolosa Ισπανία 2005, La Strada Graz Αυστρία 2005 και σε πολλές άλλες χώρες όπως Δανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία.