1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης

Μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στην τέχνη της αφήγησης

Η Ομάδα Αφήγησης Lupus in fabula φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στις ιστορίες και τη διήγησή τους, το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης.

Από την Πέμπτη 19 έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, χλωμές πριγκιποπούλες και θυμωμένοι δράκοι των λαϊκών παραμυθιών θα συναντηθούν με τον πολύτροπο Οδυσσέα και τους αλαζονικούς μνηστήρες του ομηρικού έπους. Και όλα αυτά με πολλή μουσική και ρυθμό. Και με ένα εργαστήρι, στοχευμένο στην ορθή χρήση της φωνής από τον αφηγητή, δώρο σε όποιον θελήσει να συμμετάσχει στη γιορτή.

Η Ανθή Θάνου, μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες αφηγήτριες, θα μας ξαφνιάσει και πάλι, πηγαίνοντας την τέχνη της αφήγησης ένα βήμα μπροστά.

Η πολυγραφότατη Λίλη Λαμπρέλλη, θα αφηγηθεί με τη γνωστή της ευαισθησία για πρώτη φορά, μέσα στις τόσες δεκαετίες πορείας στον χώρο της αφήγησης, στη Θεσσαλονίκη.

Η πολύπειρη Μάνια Μαράτου, παραλαμβάνοντας το παμπάλαιο ραβδί του ραψωδού, θα αφηγηθεί με μέτρο και ρυθμό τα θαυμαστά κατορθώματα των ηρώων της Οδύσσειας.

Ο Αλέξης Μακρής και ο Γιάννης Ψαριώτης, μουσικοί και συνεργάτες των αφηγητριών, θα γεμίσουν το δωμάτιο με νότες, ενώ οι Πλειάδες θα ντύσουν με πολυφωνικές μελωδίες τις περιπετειώδεις ζωές των ηρώων.

Και σε όποιον αγαπάει να αφηγείται, ο Γιώργος Χούχος θα προσφέρει σε πρακτικό επίπεδο τις γνώσεις του, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες στην ορθή χρήση του βασικού τους εργαλείου, της φωνής.

Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο «Αβγό» και στον Πολυχώρο «ΕΝΩ».

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παραμυθάδες και αφηγητές, όπως επίσης και σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας που αναζητούν νέα εργαλεία για τη δουλειά τους, σε ψυχολόγους, σε δραματοθεραπευτές και εμψυχωτές, που θέλουν να διευρύνουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους, αλλά και σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους πεδίο. Τέλος, σε όποιον ενδιαφέρεται για την τέχνη της αφήγησης κ έχει διάθεση να την ανακαλύψει. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Αναλυτικό πρόγραμμα και προϋποθέσεις συμμετοχής

Περιγραφή εργαστηρίων

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.