1ο Festival Κυψέλης

Οι Jo’s Garage και οι Nylon Astra σ'ένα live στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κυψέλης που διοργανώνεται από την Ένωση Καταστηματαρχών Κυψέλης, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων), παρουσιάζονται μια σειρά συναυλιών από γνωστούς αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες απ’ όλο το φάσμα της ροκ μουσικής. Το Σάββατο 27 Ιουνίου, ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη φιλοξενεί το πρώτο live με τους Jo’s Garage και τους Nylon Astra, δύο μπάντες αρκετά διαφορετικές, αλλά με κοινό παρονομαστή τη σκηνική παρουσία και την όρεξη για jamming.

Οι Jo’s Garage σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2015. Παίζουν rock n roll, blues και country. Κάνουν εμφανίσεις σε διάφορα μπαρ και μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας. Αυτό τον καιρό ετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Στη φωνή η Γεωργία Πουτού, ο Στέλιος Καντζούρης στην κιθάρα, ο Κώστας Σκαλιώτης στο μπάσο και ο Αλέξανδρος Τσάμης στα τύμπανα.

Από τα ελπιδοφόρα σχήματα της εγχώριας σκηνής, οι Nylon Astra παντρεύουν πληθώρα μουσικών επιρροών, όπως blues, soul και rock ‘n’ roll και εφευρίσκουν τον προσωπικό τους ήχο. Το όνομά τους, κατά το ήμισυ, το πήραν από την φράση του Oscar Wilde «Όλοι ζούμε στον υπόνομο, μα κάποιοι από μας κοιτάζουν τα άστρα». Αφορμή για την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας υπήρξε η αγάπη τους για το rock ‘n’ roll και την ποίηση. Τα θέματά τους πραγματεύονται την καθημερινή ζωή στην πόλη, μέσα από τη συλλογική τους μουσική αντίληψη. Iδρύθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 από τους Τάκη και Κώστα Αιβαλή, και η σύνθεση των Nylon Astra είναι οι Tάκης Αιβαλής στα φωνητικά, Γιάννης και Νίκος Ψαρράκης στις κιθάρες, Ορέστης Νικολαίδης στο μπάσο και Σπύρος Φούκης στα τύμπανα. Μαζί τους και ο Θοδωρής Μπιστόλας στο σαξόφωνο πλαισιώνοντας τις live εμφανίσεις τους. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.