1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ένα πολυθεματικό ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία με αφορμή το ελληνικό και παγκόσμιο παραμύθι

Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», από τις 6 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών. Ένα μεγάλο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία ξεκινάει με αφορμή κυρίως το ελληνικό και παγκόσμιο παραμύθι και τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του στην ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό.

Ένα σύνθετο και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά με καθημερινές δράσεις και ολοήμερο πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, βιωματικά διαδραστικά  προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο, δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια , ειδικά προγράμματα ομιλίας και θεματικές δράσεις.

Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι  μέσα από τη ψυχαγωγία των παιδιών αλλά  και των γονέων να δοθούν οι ευκαιρίες να ανακαλύψουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους τρόπους καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για τη σωστή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις παιδικές κοινότητες. Μια ομάδα από παιδοψυχολόγους, κοινωνιολόγους και προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών μαζί με επιλεγμένους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες και δημιουργούς αξιόλογων παιδικών θεαμάτων θα είναι συνταξιδιώτες με όλους όσους επιλέξουν να βρεθούν στο φεστιβάλ.

Η δημιουργική ομάδα καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων,  τους συγγραφείς παραμυθιών και παιδικού διηγήματος, καλλιτέχνες, οργανισμούς ειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν το παιδί και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού αποστέλλοντας τις προτάσεις τους μέχρι τις 29 Μαΐου στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο +302104830330.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.