Το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) πραγματοποιείται από την AddArt, στον Κινηματογράφο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, με προβολές animation από όλο τον κόσμο, από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

Ο επίτιμος καλεσμένος του TAF για το 2015 είναι ο Rony Oren, ένας ειδήμονας του είδους και Πρύτανης του τμήματος animation του Bezalel Academy of Fine Arts & Design Jerusalem, ο οποίος θα δώσει σεμινάρια (masterclasses) για stop motion animation. Επίσης, έχουν προσκληθούν και άλλοι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης που θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα με ενδιαφέροντα εργαστήρια πάνω στην τέχνη του animation. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Αφιερώματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό :

  • – 70 χρόνια Ελληνικό Animation: αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation που έχουν ξεχωρίσει από το 1945 έως σήμερα, με στόχο να γνωρίσει το κοινό του φεστιβάλ την Ελληνική παραγωγή animation.
  • – “Be There Corfu Animation Festival”: Το σημαντικό Κερκυραϊκό φεστιβάλ θα προβάλει στο πλαίσιο του TAF τα καλύτερα επιλεγμένα animation των τελευταίων ετών του. Το “Be There Corfu Animation Festival” θα μας ταξιδέψει και σε παλαιότερες χρονιές του, για να μας θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη.
  • – Επίτιμος Καλεσμένος, Rony Oren: Το TAF προσκαλεί τον Rony Oren, υπεύθυνο του τμήματος animation στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Bezalel της Ιερουσαλήμ, για να παρουσιάσει τις μικρού μήκους ταινίες animation που δημιουργήθηκαν στο τμήμα του.

Παράλληλες δράσεις

  • Πάρτυ έναρξης του TAF στο Bord de l‘ eau ( Εγνατίας 45)
  • Πάρτυ λήξης του TAF στον πολυχώρο WE, με μουσικές από ταινίες, σειρές, animation και games με DJ sets από τους Hiro, Kerrara, Taf.
  • Δωμάτιο απόδρασης του The Mindtrap στον Κινηματογράφο Αλέξανδρο, για τους φίλους του φεστιβάλ.
  • Συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών προσωπικής υγιεινής, χαρτικών και απορρυπαντικών, για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Websites και Online πληροφορίες στα:

www.tafestival.gr
www.facebook.com/addart.gr