1ο Thessaloniki Science Festival

Ένα επιστημονικό πανηγύρι για τις χρήσιμες εφαρμογές της ερευνητικής επιστήμης

Το 1ο Thessaloniki Science Festival πραγματοποιείται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης ΘεσσαλονίκηςHELEXPO και στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE, από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 17 Μαΐου.

Tέσσερις ημέρες, γεμάτες εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες, που θα ξεδιπλώσουν τις άγνωστες πτυχές της επιστήμης με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Εντυπωσιακά πειράματα και δρώμενα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις, διαγωνισμοί, ομιλίες, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

To Thessaloniki Science Festival έρχεται να δείξει πως όλη αυτή η έρευνα που πραγματοποιείται σε εργαστήρια ερευνητικών κέντρων πανεπιστημίων και εταιριών μετατρέπεται τελικά σε χρήσιμες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή στον τομέα της ιατρικής, του περιβάλλοντος, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών αλλά και της μάθησης, αποδεικνύοντας ότι η έρευνα στην Ελλάδα γνωρίζει μεγάλες διακρίσεις. Και αυτό γίνεται μέσα από 4 ζώνες προγράμματος που περιλαμβάνουν: 24 ομιλίες, 20 Science Café, 4 Round Tables, 4 Παραστάσεις Επιστημονικού Θεάτρου, 20 εργαστήρια για παιδιά, 5 workshops, προβολές ντοκιμαντέρ και περίπου 50 εκθέτες στη διαδραστική έκθεση.

Η παρουσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεκατρία τμήματα συμμετέχουν ενώ πολυάριθμοι καθηγητές και μέλη ΔΕΠ παρουσιάζουν ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα καθώς και σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης μέσα από ομιλίες, συζητήσεις, πειράματα και δρώμενα.

Οι ενότητες που καλύπτει το Φεστιβάλ περιλαμβάνουν: Φυσική / Χημεία / Βιολογία – Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας  / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 1ου Thessaloniki Science Festival

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.