Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου έρχεται τον Αύγουστο

Το Φεστιβάλ συνεχίζει τις δραστηριότητές του με προβολές του μουσικού ντοκιμαντέρ "Μεταμορφώσεις", σε Ελλάδα & εξωτερικό

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.

Οι προετοιμασίες για το 2ο Φεστιβάλ το καλοκαίρι έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό. Οι διοργανωτές μαζί με μουσικούς και τεχνικούς από όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να δημιουργήσουν και φέτος ένα Φεστιβάλ ιδιαίτερα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, θα αποτελέσει πόλο έλξης για το διεθνές μουσικόφιλο κοινό.

Το ΔιΦεΜΜ, που αγκαλιάστηκε πέρσι από τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες του νησιού, θα διαρκέσει μία μέρα παραπάνω και θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου 2016 – το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μουσικοί θα ανακοινωθούν σύντομα.

Νωρίτερα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το Φεστιβάλ με το ντοκιμαντέρ “Μεταμορφώσεις  | Metamorphoses” θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη, το Βερολίνο και το Ντύσελντορφ.

To μουσικό ντοκιμαντέρ “Μεταμορφώσεις | Metamorphoses” του Βαγγέλη Ευθυμίου, που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο όσα συνέβησαν μερικές μέρες πριν και κατά την διάρκεια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου το καλοκαίρι που μας πέρασε, επιλέχθηκε για να προβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  Ακολουθούν οι μέρες και οι ώρες προβολής:

  • 16 Μαρτίου 2016: Αίθουσα “Τώνια Μαρκετάκη” | Αποθήκη Δ Λιμάνι | 22:30
  • 17 Μαρτίου 2016: Αίθουσα “Τώνια Μαρκετάκη” | Αποθήκη Δ Λιμάνι | 17:30

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, τους ιδρυτές και καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Αρχές Απριλίου το ΔιΦεΜΜ ταξιδεύει στην Γερμανία με στόχο να παρουσιάσει το Φεστιβάλ στο γερμανικό κοινό, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. & τους εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4 Απριλίου στο Βερολίνο, στο Ραντιάλσυστέμ (Radialsystem), τον ιδιαίτερα δημοφιλή χώρο τεχνών της γερμανικής πρωτεύουσας και στις 5 Απριλίου στο Ντύσελντορφ, στην Μουσική Σχολή Κλάρα Σούμαν (Clara-Schumann-Musikschule), μουσικό πυρήνα της πόλης.

Το πρόγραμμα των δύο εκδηλώσεων στην Γερμανία περιλαμβάνει:

  • Ζωντανή συναυλία της Δανάης & Κυβέλης Ντέρκεν -Καλλιτεχνικές Διευθύντριες ΔιΦεΜΜ
  • Προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ “Μεταμορφώσεις”
  • Παρουσίαση της Λέσβου από τον Νίκο Μπακάλμπαση, Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
  • Ανοιχτή συζήτηση των Ιδρυτών και Διοργανωτών του ΔιΦεΜΜ με το κοινό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.