2ο Στέρνα Fringe Festival

Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ με μουσικές βραδιές, εκθέσεις και δράσεις με ελεύθερη είσοδο

Το 2ο Στέρνα fringe festival πραγματοποιείται στα Υστέρνια της Τήνου από Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες και γνώμονα την τέχνη και την ελευθερία της έκφρασης και του πνεύματος.

Εμπνευσμένο από την αγάπη ενός κοριτσιού, της Ιωάννας Κουτζούκου, για τα Υστέρνια, ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο χωριό της Τήνου, που αγναντεύει τη Σύρο, την Κύθνο, τη Γυάρο κι όλο το δυτικό Αιγαίο από υψόμετρο 310 μέτρων, το 2ο στέρνα fringe festival εξελίσσεται σε πηγή δημιουργίας και έμπνευσης για δεκάδες καλλιτέχνες και δημιουργούς, ενώ έχει κάτι για όλους: μουσικές βραδιές, γιόγκα, έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες και ελεύθερες συζητήσεις, βιωματικό εργαστήρι δραματοθεραπείας, δημιουργικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, περίπατο στο χωριό και πολλά ακόμη.

Το 1ο στέρνα fringe festival πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015 από την οικογένεια και τους φίλους της Ιωάννας, η οποία άφησε ως παρακαταθήκη τις ιδέες και το πάθος της για τις τέχνες. Από την αρχή του, το φεστιβάλ στηρίζουν, ως συν-διοργανωτές, ο Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου και το Φεστιβάλ Τήνου, και οι κάτοικοι του χωριού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα και οι συντελεστές του 2ου στέρνα fringe festival:

Παρασκευή 5 Αυγούστου
19:00 – 20:30   Περίπατος στα Υστέρνια με ξενάγηση Κώστα Δανούση (συνάντηση στο σχολείο)
21:00 – 21:30   Performance Art – Αλκυόνη Μπουχαλάκη (Σχολείο)
22:00 – 24:00   Fenia Papadodima & Amorgo Quintet Live* (Σχολείο)

*Μια σύμπραξη με το Tinos Jazz Festival 2016

Η συναυλία των Amorgo Quintet με την Φένια Παπαδόδημα στο τραγούδι είναι μια σύμπραξη δύο φεστιβάλ, του Στέρνα Fringe Festival και του Tinos Jazz Festival 2016. Η αφορμή για τη συναυλία των Amorgo Quintet, ενός σχήματος που εξερευνά ένα ευρύ Brazilian jazz ρεπερτόριο, δόθηκε από την συγκυρία των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Ρίο και ξεκινούν την 5η Αυγούστου ημερομηνία έναρξης και του Στέρνα Fringe Festival.

Σάββατο 6 Αυγούστου
09:00 – 10:10  Vinyasa Yoga «Ζώντας με Δύναμη» – Ελένη Τόλη  (Όρμος Υστερνίων)
17:00 – 18:30   Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά (Πλατεία Πιπεριάς)
17:00 – 19:00   Βιωματικό εργαστήρι δραματοθεραπείας – «Η Τήνος του Χαλεπά, μια διερεύνηση αρχετύπων μέσα από την τέχνη» – Λουκία Αποστολίδη & Δωροθέα Γυμνοπούλου (Σχολείο)
19:00-20:00   Ελεύθερη συζήτηση με θέμα «Ποίηση είναι αυτό που χάνεται στη μετάφραση – ή μήπως όχι;» Συντονίστρια: Χριστίνα Λιναρδάκη  (Σχολείο)
20:00 – 20:45  Κιθάρα και φωνή – Ελίνα Κανελλοπούλου & Αλέξανδρος Θεοχάρης (Σχολείο)
22:00 – 24:00
  Μια λαϊκή βραδιά με την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας (Παναγία Καταπολιανή)

Κυριακή 7 Αυγούστου
09:00 – 10:10   Vinyasa Yoga «Ζώντας με Δύναμη» – Ελένη Τόλη (Όρμος Υστερνίων)
17:00 – 18:30   «Οι μύθοι του Αισώπου» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά) – Δέσποινα Αρθούνα (Σχολείο)
17:00 – 19:00   Επίσκεψη στο εργαστήρι γλυπτικής του Ονούφριου Δεσύπρη
19:00-20:00    Ομιλία με θέμα «Δες το αλλιώς» – Αθηνά Κρητικού και Σωματείο Α.με.Α Τήνου «Έχουμε Δικαίωμα» (Σχολείο)
20:00 – 20:45
 Ας μιλήσουμε για το κρασί – Ελένη Αλευρά (Σχολείο)
22:00 – 24:00
 Μουσική βραδιά – Φυστικί Σαλόνι (Παναγία Καταπολιανή)

Παράλληλα, στο χώρο του Σχολείου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Wild West Greece” σε επιμέλεια της Ελένης Μουζακίτη και του Λάμπρου Παπανικολάτου. Η έκθεση Wild West Greece είναι το αποτέλεσμα ενός φωτογραφικού roadtrip, μιας φωτογραφικής έρευνας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που θυμίζουν «στοιχειωμένο νότο» όπως αποκάλεσε ο W. Evans τις περιοχές στις νότιες ΗΠΑ που τον γοήτευσαν. Τα έργα που προέκυψαν αποτυπώνουν ένα πολυδιάστατο και ενδιαφέρον από πολλές απόψεις τοπίο, ένα τοπίο πέραν των ορίων του «γραφικού – όμορφου». Η φωτογραφική αυτή έρευνα εντάσσεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ομάδας Phaenography.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.