Ο χορός επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δύο μέρες με “2 Days of International Dance”, την Πέμπτη 6 Ιουνίου και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στο Black Box με το “Rhymes of Pleasure”, το “D ancer” και το “Ich habe von der Nacht geträumt” («Ονειρεύτηκα την Νύχτα»).

“Rhymes of Pleasure (RoP) performance”

Ένας ποιητικός διαλογισμός που συνδέει τον λόγο, την κίνηση και την σεξουαλικότητα, τοποθετώντας τα σε μη γραμμικές σχέσεις. Χρησιμοποιώντας στίχους παράλληλα ως soundscape, ως αίνιγμα και ως διάλογο δημιουργεί καταστάσεις στις οποίες το σώμα επεκτείνει τους τρόπους συνύπαρξής του.

Το “Rhymes of Pleasure (RoP)” προτείνει χορογραφίες στις οποίες οι δικές μας ρίμες, οι δικές μας κινήσεις και οι δικοί μας ρυθμοί διαμορφώνονται σε συνεργασία, δημιουργώντας ένα μοναδικό μίγμα ανάμεσα σε ένα poetry slam, ένα lust jukebox και μια συναυλία.

Το “RoP” εξετάζει διάφορους τρόπους ανάγνωσης, δημιουργίας και εκτέλεσης ποίησης και υποδεικνύει την χορογραφική πρακτική ως μέσο μετασχηματισμού της πολιτικής του σώματος.

Ένα post-conceptual ταξίδι με νέες ποιητικό-χορευτικές προτάσεις.

Rhymes of Pleasure:
Με την υποστήριξη των: Stockholm City Council, The Swedish Arts Council (turnébidrag), Konstnärsnämnden- the Swedish Arts Grants Committee (travel grant) και Weld.

“D ANCER”

Μία θεώρηση στα σωματικά πρότυπα και την εκγύμναση. Με βάση ποια πρότυπα αθλούμαστε στο γυμναστήριο και ποια φανταστικά πρότυπα επιθυμούμε να φτάσουμε; “D ANCER” είναι η επιθυμία να δουλεύεις προς κάτι συγκεκριμένο, ένα διανοητικό διάγραμμα. Ένας αγώνας προς το τέρμα, με ένα τέρμα που όλο αλλάζει.

Ένας μεταλλασσόμενος χορός, ο οποίος εγείρει ερωτήματα για την σχέση με το σώμα μας και την προπόνηση, τις ιδέες μας για το τι είναι και τι θα μπορούσε να είναι.

D ANCER
Για την πραγματοποίηση του ευχαριστούμε  τους: Kinitiras AthensDansens Hus and MDT Stockholm.
Με την υποστήριξη των: The Swedish Art Council, Stockholm City Council, Stockholm Region.

“Ich habe von der Nacht geträumt” Ονειρεύτηκα την Νύχτα»)
COMPAGNIE AHTENYSTI

Η παράσταση “Ich habe von der Nacht geträumt” έχει ως σημείο αφετηρίας (ή άφιξης) τις «Επτά Πριγκίπισσες», ένα συμβολιστικό έργο του Maurice Maeterlinck.

Σε αυτό το έργο, επτά γυναίκες βρίσκονται κλεισμένες σε ένα δωμάτιο. Εύθραυστες και αδύναμες, κοιμούνται ή αποκοιμούνται επ’ αόριστον.

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στον θεατή: τι είναι αυτό το δωμάτιο, αυτός ο χώρος όπου ήρθαν για να κοιμηθούν; Εξόριστες από τη ζωή, γιατί κλείστηκαν εκεί μέσα; Γιατί είναι τόσο εξαντλημένες ώστε να κοιμούνται τόσο βαθιά;

Και, άραγε, κοιμούνται όντως;
«Σε αυτή την παράσταση θελήσαμε να φανταστούμε και να ξετυλίξουμε το νήμα του ταξιδιού αυτών των επτά κοριτσιών, σε αυτόν τον χώρο τον απροσδιόριστο και ερμητικά κλειστό στη ζωή, και να προτείνουμε μία πιθανή εξήγηση για τον αναπόφευκτο λήθαργό τους».
COMPAGNIE AHTENYSTI