«2021 @MOMus»: Με live streaming συναυλία από τους Tendts καλωσορίζει το MOMus το 2021

Οι Tendts στο live τους παρουσιάζουν μια μίξη από psychedelic, space disco, african acid και rave ξεδιπλώνοντας ένα πραγματικά πολυδιάστατο μουσικό σύμπαν

24 Ιανουαρίου 2021

Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) καλωσορίζει το 2021 με ευχές και την ηλεκτρονική μουσική των Tendts στην καθιερωμένη γιορτή για τη νέα χρονιά, διοργανώνοντας διαδικτυακή συναυλία-party την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, ώρα 19:00 σε μετάδοση live streaming από την επίσημη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook, καθώς και στο κανάλι του MOMus στο YouTube.

Η ηλεκτρονική μουσική αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα είδη μουσικής στον κόσμο, ενώ την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα αναδεικνύεται μια από τις πλέον παραγωγικές χώρες στο είδος αυτό. Οι Tendts (Χρήστος Παπαδάκης, Φώτης Παπαδάκης, Ηλίας Σμήλιος) στις live εμφανίσεις τους πραγματώνουν μια μίξη από psychedelic, space disco, african acid και rave ξεδιπλώνοντας ένα πραγματικά πολυδιάστατο μουσικό σύμπαν μπροστά στο κοινό τους. Αγκαλιά με τα κόνγκας, τα σύνθια, τις κιθάρες και τα drummachines τους οι διαγαλαξιακοί ταξιδιώτες είναι εκεί και έτοιμοι να κάνουν τα πόδια αλλά και το μυαλό των ακροατών τους να εκραγούν.

Οι Tendts έχουν φιλοξενηθεί σε live events και φεστιβάλ στην Ευρώπη -με αποκορύφωμα αυτό του Sonar Festival ως εκπρόσωποι του We Are Europe- και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Tim Sweeney, Daphni, Death in Vegas, Palmbomen II, BadBadNotGood, οΟοΟΟ, Kink κά.

Έχουν κυκλοφορήσει επτά ep’s (σε βινύλιο, κασέτες αλλά και ψηφιακά), όπου το τελευταίο «Cosmic Swimmer» βγήκε στο επιδραστικό label Public Release του San Francisco συνοδευόμενο με τρία remixes φωτιά από τους Soulwax, Kim Ann Foxman και Eric Duncan. To πρώτο τους άλμπουμ «Cheap Poetry» ήρθε το 2015 μέσω τις Fair Weather Friends. Μετά από τέσσερα χρόνια, το 2019 πήραν την μεγάλη απόφαση να κάνουν την δική τους δισκογραφική T.A.F. recordings (Tendts And Friends) από την οποία κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2020 το δεύτερο άλμπουμ τους «Faith». Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Tendts διαλέγουν μουσικές και μιλούν για τους αγαπημένους τους δίσκους στη δίωρη μηνιαία εκπομπή (Monthly Residency) που έχουν στο ραδιόφωνο του Paranoise.

tags / MOMus

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, 19:00

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.