Πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε ότι σε 100 χρόνια από σήμερα, πέντε ανθρώπινα όντα μελετούν και σχηματίζουν αντίληψη για τη ζωή σας, με μοναδικό στοιχείο μια λίστα με τα 10 πιο γκουγκλαρισμένα ερωτήματα του διαδικτύου;

Πόσα χρόνια θα ζήσω;
Ποιό είναι το μυστικό της ευτυχίας;
Πού είναι το νόημα της ζωής;
Είναι οι ξανθιές πιο καυτές;
Ποιά είναι η καλύτερη δίαιτα;
Πέθανε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν;
Ποιός είναι ο πιο δημοφιλής άνθρωπος στον κόσμο;
Τι είναι αγάπη;
Υπάρχει Θεός;
Είναι κανείς εκεί;

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μια παγκόσμια ηλεκτρονική καταστροφή διαγράφει κάθε ηλεκτρονικά καταγεγραμμένη πληροφορία από κάθε μέσο. Μηδενίζουμε. Κι ύστερα ξαναρχίζουμε να γράφουμε. Νέους πολέμους, νέες επαναστάσεις, νέες πρωτοπορίες, νέες ανακαλύψεις, νέες κοινωνίες, νέα όντα. Η απορία δεν παύει ποτέ να υπάρχει.

O Κερκ, ο Πηνειός, η Φλόπη, η Γρανάδα, η Μάμικα, ο Αλί Χάσαν Σαλαμέ, η Ρεγκίνα Μπρετ, η κυρία Κλέδρου, ο Φρεντ, ο Πορκεταμόλης, ο Νίκος, η Τζένη, ο Μπιν Λάντεν, ο Μπι Γινγκ, η φωνή από το κοντρόλ, ο Ντιν Τζέημς, η Μαίρη Λην, ο Αλεξάντερ Τλάουβιχ, η Εύα Καρέλου, η Ρίντα, 100 Έλληνες και ο άγνωστος Χ ειναι μόνο μερικά από τα πρόσωπα που θα μας περιγράψουν γιατί το παρόν, το μέλλον, οι υπολογιστές, οι χάκερς, το τέλος του κόσμου, το ρετρό κίνημα, η αγάπη, το διάστημα, ο υπερπληθυσμός της Γης, η Κρίση του Νερού, η ραπτική, η αρχαιολογία και η ολική έκλειψη μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συμβαίνει επιτέλους μ’ αυτόν τον Κόσμο.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κίρκης Καραλή στη στήλη μας Συναντήσεις.