22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Μήνυμα για έναν καθαρό & υγιή πλανήτη

Το κέντρο της Αθήνας θα υποδεχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η εκκίνηση δίνεται μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές 8,5χλμ. και 2,7χλμ. Η εκκίνηση των Α.μεΑ. δίνεται στις 11:40 από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στον αύλειο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Από τις 9:00 οι παραγωγοί του «music 89.2» Σπύρος Μαργαρίτης και Άντζυ Καραγιάννη ντύνουν μουσικά το Ζάππειο, ενώ από τις 10:00 έως την έναρξη των αγώνων το συγκρότημα Inside Out με δυνατή μουσική προετοιμάζει ευχάριστα τους δρομείς κα αμέσως μετά σκυτάλη παίρνουν τα συγκροτήματα Upon Revival και Almost There. Το ρυθμό στη διαδρομή κρατάει η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ενώ ξυλοπόδαροι εμψυχώνουν τους ποδηλάτες.

Όσοι συμμετέχουν στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:00 έως 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής.

Πριν την εκκίνηση οι ποδηλάτες μπορούν να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στο ποδήλατό τους από τους ειδικούς της Ideal Bikes.

Τέσσερις τυχεροί από τους συμμετέχοντες στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας θα αποκτήσουν ένα ποδήλατο, αλλά και πολλά ποδηλατικά δώρα.

Παράλληλες δράσεις

«Bike Expo του Γύρου της Αθήνας»

Σε συνεργασία με το περιοδικό ΜBike θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο την ημέρα του Γύρου η «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας». Στόχος της έκθεσης είναι να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα, τα διαφορετικά είδη ποδηλάτου και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή τους με το ποδήλατο, ακόμη πιο ευχάριστη.

«Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»

Κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού θα λειτουργήσει «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών από τις 09:00 π.μ. έως το πέρας της εκδήλωσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.