Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, θα είναι και φέτος, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, το πλέον σημαντικό και ιστορικό πολιτιστικό φεστιβάλ του καλοκαιριού για την Β. Ελλάδα.

Για δύο μήνες -Ιούλιο και Αύγουστο- δεκάδες παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, θα δώσουν τον τόνο του φεστιβάλ, με ένα πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, για κάθε γούστο.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ποικίλες προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, που θα λάβουν μέρος στο πανέμορφο ανοιχτό αμφιθέατρο της Σίβηρης, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Από την πρώτη διοργάνωση του 1993 μέχρι σήμερα, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας έχει αναδειχτεί σε έναν ισχυρό πολιτιστικό και τουριστικό πόλο ενδιαφέροντος για χιλιάδες θεατές, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και έχει γίνει θερμά αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Ιουλίου: Μπαλέτο Imperial Russia Ballet από τη Μόσχα, στα έργα «Carmen» του Bizet, «Chopiniana» του Chopin και «Bolero» του Ravel.
Tρίτη 12 Iουλίου: Θέατρο «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη»
Σάββατο 16 Ιουλίου: Συναυλία Γιώργος Μαζωνάκης. Οpening act: Μαλού
Κυριακή 17 Ιουλίου: Μπαλέτο «Λίμνη των Κύκνων» από το Russian Ballet Theatre
Τετάρτη 20 Ιουλίου: Θέατρο «Το Σώσε»
Σάββατο 23 Ιουλίου: Συναυλία Γιάννης Χαρούλης
Παρασκευή 29 Ιουλίου: Θέατρο «Του Κουτρούλη ο Γάμος». Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη
Σάββατο 30 Ιουλίου: Συναυλία Πέγκυ Ζήνα
Σάββατο 6 Αυγούστου: Συναυλία Maraveyas Ilegal
Κυριακή 7 Αυγούστου: Θέατρο «Πλούτος» του Αριστοφάνη. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης
Δευτέρα 8 Αυγούστου: «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» από την παιδική σκηνή του Χάρη Ρώμα
Τετάρτη 10 Αυγούστου: Θέατρο «Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Κυριακή 14 Αυγούστου: Συναυλία Μελίνα Ασλανίδου
Σάββατο 20 Ιουλίου: Συναυλία Κρινιώ Νικολάου και Δέσποινα Ολυμπίου
Σάββατο 27 Αυγούστου: Συναυλία Γιάννης Πάριος

* Μέρος των εσόδων από τις εκδηλώσεις θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Κέντρου αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Σωτήρ».