24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Δέκα συναυλίες με σύγχρονες ερμηνείες σημαντικών Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, ένα χρόνο πριν συμπληρώσει 25 συναπτά έτη προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη πως η μουσική δεν είναι μια πολυτέλεια αλλά μια ανάγκη για τους πολίτες και ακροατές, ανοίγει ξανά τις πύλες του. Για δέκα συνεχόμενες ημέρες, από τις 19 έως τις 28 Ιουνίου, παρουσιάζει δέκα συναυλίες γεμάτες από το σύγχρονο άρωμα και τη διεθνή ακτινοβολία σημαντικών Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών.

Το Φεστιβάλ αξιοποιώντας όλους τους χώρους της πόλης, από το Παλαμήδι μέχρι την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Βουλευτικού, προβάλλει το Ναύπλιο μέσα από δέκα διαφορετικές συναυλίες πιστές στην παράδοση, την ποιότητα και την ταυτότητα του. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό όπως το αυστριακό κουαρτέτο Ensemble Wien (κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Βιέννης) με ηχογραφήσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις, το καινοτόμο νεανικό σύνολο Chicago Consort που εντυπωσιάζει με τη σκηνική του παρουσία, καθώς και το φημισμένο για τη βιρτουοζιτέ του Trio Vuillaume (Τρίο εγχόρδων της Όπερας του Παρισιού) από τη Γαλλία, σε σύμπραξη με τον πιανίστα Θανάση Αποστολόπουλο, πιστοποιούν για άλλη μια χρονιά, τη διεθνή ακτινοβολία του Φεστιβάλ.

Μουσικοί θεσμοί της χώρας, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ που θα συμπράξει με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη και τον πολυτάλαντο Τάσο Αποστόλου υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη. Συνθέτες καταξιωμένοι στο μουσικό και θεατρικό χώρο, όπως ο πολυβραβευμένος Φίλιππος Τσαλαχούρης, που σε μια ιδιαίτερη βραδιά θα ερμηνεύσει δικιά του σύνθεση ως υπόκρουση στο αριστούργημα του ελληνικού βουβού κινηματογράφου Αστέρω (1929). Σολίστες, όπως ο πιανίστας Νίκος Λαάρης, που εντυπωσίασε την Αθήνα, ερμηνεύοντας έργα του Sir John Tavener και το ίδιο πρόγραμμα θα επαναλάβει στο Ναύπλιο. Συμπράξεις όπως αυτές της μεσόφωνου Αλεξάνδρα Γκράβας με τoν πιανίστα Δημήτρη Γιάκα καθώς και η παρουσία νέων ερμηνευτών, όπως ο Κωνσταντίνος Δεστούνης, που πρόσφατα διακρίθηκε στο 39o Διεθνές Grand Prix Πιάνου Μαρία Κάλλας αλλά και του πρωτοπόρου ντουέτου Vita Brevis, το οποίο συνδυάζει τη μπαρόκ μουσική με ζωντανά ηλεκτρονικά, δίνουν το φετινό στίγμα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη και την οργάνωση παραγωγής της Εταιρείας Συναυλιών Φόρμιγξ, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους συνεπείς και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα, καθώς και 24 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μνημεία και τις πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 190.000 επισκέπτες,Έλληνες και ξένους, τόσο από την τοπική κοινωνία, που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει σταθερούς φίλους που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.

Για τις αναλυτικές ημέρες και ώρες των προβολών του Φεστιβάλ συμβουλευθείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.