2o Athens Science Festival

Ένα φεστιβάλ για τον κόσμο της επιστήμης με δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις

Μπορώ να ταξιδέψω στον χρόνο; Τα μάτια μου γιατί ανοιγοκλείνουν; Γιατί καίνε οι πιπεριές; Τα μαθηματικά χορεύονται; Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική; Εκπέμπουν τα κινητά μας βλαβερή ακτινοβολία; Είναι ο άνθρωπος φτιαγμένος από αστερόσκονη;

Το Athens Science Festival, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά δίνει τις απαντήσεις, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο.

Με θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία: από την έρευνα στην εφαρμογή», το 2ο Athens Science Festival περιλαμβάνει δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και στο ευρύ κοινό: εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες (νομπελίστες και διεθνείς επιστημονικές προσωπικότητες). Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Τον Απρίλιο του 2014, ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία‐SciCo» και το British Council διοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στόχος του Athens Science Festival ήταν να αναδείξει, με εύληπτο τρόπο, τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς και να επικοινωνήσει τη σημασία της επιστήμης στο ευρύ κοινό. Ενδεικτικό είναι ότι πέρσι στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 60 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί φορείς με 700 συνολικά διοργανωτές ανάμεσα στους οποίους 75 ομιλητές και 45 καλλιτέχνες. Το 1ο ASF επισκέφτηκαν περίπου 6.000 άτομα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2oυ Athens Science Festival.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.