2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

50 ποιητές από 21 χώρες συναντούν τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του

Ο Κύκλος Ποιητών προσκαλεί όλους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. Τo 2012 ιδρύθηκε στην Ελλάδα ο Κύκλος Ποιητών, η πρώτη λέσχη ποιητών στην Ελλάδα, ένας από τους στόχους του οποίου είναι η διαρκής και δημόσια επικοινωνία της ποίησης με το κοινό. Δεύτερος μεγάλος στόχος του η οργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη.

Φέτος πραγματοποιείται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, με συμμετοχή της Dream Τeam της παγκόσμιας ποίησης, 50 ποιητές από 21 χώρες από όλες της ηπείρους, μεταξύ των οποίων οι: Νάνος Βαλαωρίτης, Τίτος Πατρίκιος, Κική Δημουλά, Ευγένιος Αρανίτσης, Γιάννης Δάλλας, Δήμητρα Χριστοδούλου, Κώστας Στεργιόπουλος κι από ξένους οι: Άδωνις, Κάρολυν Φορσέ, Ρικάρντο Αρέγκι, Γκέρχαρντ Φάλκνερ και Φερνάντο Ρεντόν.

Kατά την εβδομάδα αυτή, μέσω δεκαπέντε εκδηλώσεων (αναγνώσεις, ημερίδα, μουσική, εικαστικά κ.α.) η Ποίηση θα πάει παντού: σε Πολιτιστικά Κέντρα Δήμων του Λεκανοπεδίου, σε καφέ, σε γκαλερί, σε πλατείες, και σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η ποίηση θα συναντήσει τον απλό άνθρωπο στην καθημερινότητά του για να του πει ότι είναι εκεί, στους δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς, σηματοδοτώντας την αντίληψη ότι υπάρχει «για να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.