3ος χρόνος για «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Το όνειρο ενός γελοίου

Ένα άκρως διαχρονικό έργο σε ερμηνεία Θωμά Κινδύνη και σκηνοθεσία Άννας Σεβαστής Τζίμα

Ο θεατρικός μονόλογος «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε ερμηνεία Θωμά Κινδύνη και σκηνοθεσία Άννας Σεβαστής Τζίμα, επιστρέφει από τις 10 Νοεμβρίου στις «Μορφές Έκφρασης».

Γραμμένο το 1877, από τον μεγάλο Ρώσο δημιουργό, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα άκρως διαχρονικό έργο του σήμερα. «Πώς ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, μέσα σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκαταστροφής θα καταφέρει να βρει το δρόμο του προς το φως; Από πού θα αντλήσει ενέργεια, ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσει να υπάρχει; Ένας άνθρωπος μόνος του αρκεί για να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής που οδηγεί το θεατή βήμα-βήμα από έναν κόσμο εχθρικό για τον άνθρωπο στην άλλη πλευρά, εκεί όπου η ευτυχία γίνεται πράξη.

Η παράσταση που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, προβάλει ένα εξαιρετικό μήνυμα στους θεατές δίνοντας τους την ευκαιρία να προβληματιστούν αλλά και να ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο ονειρικό όπου τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν αληθινά.

Το έργο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά με νέα σκηνοθετική ματιά και πρωτότυπη μουσική επένδυση, που απογειώνει την υποβλητική και γεμάτη δυναμισμό ερμηνεία του Θωμά Κινδύνη.

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Διασκευή κειμένου: Θωμάς Κινδύνης
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Φωτισμοί – Video προβολές: Παναγιώτης Λαμπής

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

55 Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδίας για το δώρο της διπλής πρόσκλησης για την παράσταση “Το όνειρο ενός γελοίου”. Επρόκειτο για μια υπέροχη από κάθε άποψη παράσταση! Πολύ αληθινή, με πολύ όμορφα μηνύματα, που πρέπει να τη δουν όσο περισσότεροι μπορούν. Μια ποιοτική παράσταση με βαθιά νοήματα για την πτώση του ανθρώπου ανά τους αιώνες από την παραδείσια κατάσταση σε μια καθημερινότητα κολασμένη, όπου επικρατεί το κακό, δυστυχώς… Κράτησα αυτό που είπε στο τέλος ο πρωταγωνιστής, ότι δηλαδή ο άνθρωπος από τη φύση του είναι καλός και το κακό είναι κόντρα στην φύση του και υπάρχει λόγω της έλλειψης αγάπης. Παρότρυνε τους θεατές να αγαπήσουμε τον δίπλα άνθρωπο σα να ήταν ο εαυτός μας, όπως λέει και στο Ευαγγέλιο, αλλά για να αγαπήσουμε τον άλλο σαν τον εαυτό μας, πρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας! Αυτό είναι το δυσκολότερο… Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον κ. Κινδύνη που ήταν καταπληκτικός και μου άρεσε στο τέλος του έργου που μας μίλησε και μας παρότρυνε να διαδώσουμε την παράσταση σε φίλους μας. Και να μην το έκανε αυτό, εγώ ούτως ή άλλως θα την προτείνω σε όλους τους φίλους μου. Τέτοιες παραστάσεις αξίζουν πολλά! Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και στην ευγενέστατη κοπέλα στα εισιτήρια! Εύγε και για το έργο και για όλους τους συντελεστές! Πρέπει να τη δείτε! Ευχαριστώ και πάλι!

  2. Χτες 3/3 είδα ένα “Αριστούργημα”!!!! Ο εξαιρετικός ηθοποιός κατάφερε να με αγγίξει με την ερμηνεία του!!!! Πέρασε στην ψυχή μου σημαντικά μυνήματα για τη ζωή όπως:
    – Πρέπει να κάνουμε όνειρα και να γεννάμε ελπίδες!!!!
    – Ο άνθρωπος χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπό του δε ζει σωστά!!!
    – Ότι είναι μεγάλη ψυχική ελευθερία να μη σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα!!!
    – Πως τα πουλιά δεν έχουν “θέλω”!!!! Και πάρα πολλά ακόμα!!!!!
    Πρέπει όλοι να δουν αυτήν την παράσταση για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι!!!!!
    Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να απολαύσω αυτό το διδακτικό έργο!!!!!!!!

  3. Τι να πει κανείς για τον κορυφαίο λογοτέχνη της Ευρώπης!! Εύχομαι να κερδίσω και να έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω αυτή την καταπληκτική παράσταση αυτοβιογραφία απο κοντά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.