3ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι δρόμοι του κουδουνιού»

Μία γιορτή γύρω από το έθιμο της κωδωνοφορίας

Ο Φεβρουάριος στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον συνυφασμένος με τη συνάντηση Κωδωνοφόρων. Για 3η συνεχόμενη χρονιά «Οι δρόμοι του Κουδουνιού» θα αποτελέσουν μία γιορτή που παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα έθιμα της κωδωνοφορίας μέσα από ευφάνταστα events.

Καλλιτεχνικές εικαστικές δράσεις που εμπνέονται από το έθιμο της κωδωνοφορίας, εκθέσεις φωτογραφίας, workshops, θέατρο σκιών, συναυλίες περιλαμβάνονται στο Φεστιβάλ το οποίο,κάθε χρόνο, συγκεντρώνει περισσότερες συμμετοχές σχημάτων αλλά και θεατών.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 13 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται στις 21 Φεβρουαρίου με μεγάλη πομπή ομάδων κωδωνοφόρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η σύνδεση της ελληνικής παράδοσης, στα δρώμενα της κωδωνοφορίας, με τα αντίστοιχα του Ευρωπαϊκού χώρου και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στους σύγχρονους καλλιτέχνες, να προσεγγίσουν μέσα από την τέχνη τους και με τη δική τους δημιουργική ματιά τα εντυπωσιακά έθιμα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.