3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project”

Πηγή έμπνευσης της φετινής διοργάνωσης αποτελεί η λέξη «ταξίδι»

Ύστερα από δύο  διοργανώσεις, το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» πραγματοποιείται φέτος αναβαθμισμένο στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 16 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» διοργάνωσε για πρώτη φορά η δημιουργός της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου Τατιάνα Λύγαρη το 2016, ως αυτόνομο φεστιβάλ μετά από την εντυπωσιακή αντιπροσώπευση και τα δημιουργικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο σύγχρονος χορός στο επιτυχημένο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ».

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ βρίσκεται το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά χορευτικές performances φιλοξενούνται και στα υπόλοιπα βαγόνια, στο νέο υπαίθριο stage της Αποβάθρας, στο  Cargo-Wagon αλλά και σε κάθε απρόβλεπτο χώρο της Αμαξοστοιχίας.

Για ένα συνεχόμενο δεκαπενταήμερο, οι χορευτές παρουσιάζουν τις χορευτικές performances τους, συλλειτουργούν με τους αντισυμβατικούς σκηνικούς χώρους του Τρένου Ρουφ, «συνομιλούν» μαζί τους και αλληλοεπιδρούν με τους θεατές χρησιμοποιώντας κάθε μορφή τέχνης. Το μη κλασικό σκηνικό περιβάλλον, η εγγύτητα του χορευτή με τον θεατή-συνεπιβάτη, η οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας εξάπτουν την φαντασία και προκαλούν μία έκρηξη δημιουργικότητας προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία τόσο στους θεατές όσο και στους καλλιτέχνες.

Πηγή έμπνευσης αποτελούν θεματικές και έννοιες που εμπεριέχονται σ’ ένα «ταξίδι» κυριολεκτικά και μεταφορικά όπως η αναχώρηση, η άφιξη, η φυγή, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, ο αποχαιρετισμός. Φέτος, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο θεματικός άξονας των performances και οι αναζητήσεις των νέων καλλιτεχνών κινούνται σε πιο υπαρξιακές και προσωπικές «διαδρομές», αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας κοινωνίας που επιθυμεί να επαναπροσδιοριστεί και αναζητά την αφετηρία για να χαράξει μια καινούργια πορεία.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.