3 σύγχρονες χορογράφοι από τη Μεσόγειο στο Κάστρο Μονεμβασίας

Η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο επιβλητικό Κάστρο

Σε ένα μέρος όπου το κάλλος συναντά την ιστορία, στο επιβλητικό Κάστρο Μονεμβασίας, στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου ο Mεσογειακός οργανισμός Between the Seas σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη θα συστήσει στο ελληνικό κοινό τρεις σύγχρονες, βραβευμένες χορογράφους από τη Μεσόγειο.

Η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel θα φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες, από τις 2 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, στη Μονεμβασία, όπου θα δουλέψουν πάνω σε νέα έργα τους.

Paula Quintana
Paula Quintana

Στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ. θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους μέσα από δύο ανοιχτές για το κοινό παραστάσεις με φόντο το μαγευτικό σκηνικό του Κάστρου Μονεμβασίας.

Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή το ελληνικό κοινό με τον σύγχρονο χορό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου Μεσογειακών διαπολιτισμικών ανταλλαγών στο Κάστρο Μονεμβασίας όπου το φυσικό κάλλος και η αρχαιολογική σημασία του τόπου θα αναδεικνύονται μέσα από υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική έρευνα και δημιουργία από ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, όσον αφορά τη συμμετοχή της Rachel Erdos.

Rachel Erdos
Rachel Erdos

Τα έργα:

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Rachel Erdos – No Man’s Land (προσωρινός τίτλος)

Ποιος είναι ο απροσδιόριστος χώρος μεταξύ μας; Μπορούμε να τον διαμορφώσουμε; Είναι ασφαλής; Πώς προστατεύουμε το χώρο μας  και πώς αλληλεπιδρούμε μέσα σε αυτόν; Πόσο χώρο καταλαμβάνουμε και κατά πόσο αυτό συμβαίνει πραγματικά; Ποιες είναι οι πολιτικές προεκτάσεις αυτού του χώρου; Είναι τα σώματά μας ο τόπος μας; Πώς κατοικούμε μέσα σε αυτά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Paula Quintana

Η χορογράφος που έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια προσωπική γλώσσα με επιρροές από τον σύγχρονο χορό, το φλαμένκο και το θέατρο, συνεργάζεται με τον κινηματογραφιστή Candida Armas για τη δημιουργία ενός πειραματικού φιλμ που συνδυάζει εικόνα και κίνηση εμπνευσμένη απευθείας από το χώρο της Μονεμβασίας.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Ravid Abarbanel – Wildhome

Σε συνεργασία με τους Ισπανούς καλλιτέχνες Mario G. Saez και Carmen Larraz, η Ravid Abarbanel εξερευνά την έννοια του σπιτιού στην υπαρξιακή αλλά και την υλική του διάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται σε σχέση με τις ποικίλες ταυτότητες που ο καθένας ενσωματώνει, καθώς και με την προσωπική και συλλογική του ιστορία.

Ravid Abarbanel
Ravid Abarbanel

Ανοιχτή πρόβα και masterclass

Παράλληλα με την προετοιμασία και την παρουσίαση των παραστάσεων η Ισραηλινή χορογράφος Rachel Erdos θα πραγματοποιήσει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ένα τρίωρο masterclass και μία ανοιχτή πρόβα που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους.

Κόστος συμμετοχής: 80€
Πληροφορίες/εγγραφές: [email protected]

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.