Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, ξεκινάει την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, με την συνδιοργάνωση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Οι συμμετοχές των όμαδων του Φεστιβάλ αγγίζουν τις 60 από την Ελλάδα και τις 10 από το εξωτερικό. Χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι συμμετοχές και το τελικό πρόγραμμα, υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστούν 80 διαφορετικά θεάματα, σε 300 συνολικά παραστάσεις απ’ όλες τις μορφές τέχνης.

Ομάδες θεατρικές, χοροθεατρικές, κουκλοθεάτρου, μουσικά σχήματα, εικαστικές παρεμβάσεις, παιδικές παραστάσεις και happenings, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, θα δώσουν το «παρόν» σ’ αυτό το Φεστιβάλ, ενώ για πρώτη χρονιά φέτος και με τη στήριξη του Ιδρύματος Κακογιάννη, πραγματοποιείται το «Art Market». Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων όπου οι ομάδες και οι καλλιτέχνες θα μπορούν, στους χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ζωντανά, με παραστάσεις ή happenings, αλλά και μέσα από έντυπο υλικό, προγράμματα, video, workshops και διαλέξεις.

Κεντρικό άξονα του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί ένα αφιέρωμα στο Θανάση Βέγγο, στο πλαίσο του οποίου θα προβληθούν σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, τέσσερις εμβληματικές ταινίες: 1) «Η Μαγική Πόλη» του Νίκου Κούνδουρου, που είναι και η πρώτη ταινία του Θανάση Βέγγου, 2) Η μικρού μήκους ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Τζίμης ο Τίγρης», 3) η ταινία του Αλέκου Αλεξάνδράκη «Συνοικία το Όνειρο» και 4) η ταινία του Φρεντερίκο Φελίνι «La Strada».

Στις 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 21.30 , θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης. Στις 1, 2 και 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα θεάματα σε όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, περιλαμβάνοντας και κάποιες παραστάσεις περιφερειακά, καθώς και το «Art Market» στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ενώ τέλος, στις 4 Ιουλίου, το μεσημέρι, στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα γίνει η απονομή των Βραβείων και το βράδυ, στην Καπνικαρέα και στην Πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.