34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, χορού, θεάτρου και μεγάλη συμμετοχή εκδοτικών οίκων

Στον ιστορικό χώρο όπου διοργανώνονταν επί τρεις δεκαετίες, στην παραλία του Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, πραγματοποιείται το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, από τις 5 έως τις 21 Ιουνίου, ανανεωμένο με νέα περίπτερα και με μεγάλη συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού και των γραμμάτων.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΕ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Στο πλαίσιο του Πνευματικού Μαΐου θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, χορού, θεάτρου ενώ στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων θα πραγματοποιούνται καθημερινά παρουσιάσεις βιβλίων με τη συμμετοχή  συγγραφέων. Ο ΚΕ΄ Πνευματικός  Μάιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Παπαδόπουλου, συγγραφέα και επί σειρά ετών συνεργάτη του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή.

Μεταξύ των εκδηλώσεων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδας και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ: ευκαιρίες για τους νέους», στην οποία μεταξύ των ομιλητών θα είναι και η Silvia Costa, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το 2015 έτος Μανόλη Αναγνωστάκη για τη Θεσσαλονίκη και το 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον ποιητή. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Μανόλη Αναγνωστάκη υπό τον τίτλο «…θαρρείς πως αυτός ήταν όλοι».

Στα περίπτερα των εκδοτών καθημερινά θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων και με τη συμμετοχή συγγραφέων. Τα βιβλία τους μεταξύ άλλων  θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς: Νόρα Πυλόρωφ, Έλενα Αρτζανίδου, Γιώργος Πολυράκης, Γιώτα Φωτίου, Σοφία Βόικου, Σόφη Θεοδωρίδου, Χαρά Ανδρεϊδου, Βασιλική Νευροκοπλή, Γεωργία Κακαλοπούλου και Ελένη Μπεντίλλα

Τα επίσημα εγκαίνια του 34ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20:30, στον χώρο της εξέδρας – Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 180 εκδότες από όλη τη χώρα. Επίσης συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο: ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το  Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Περιφερειακός Σύνδεσμος Φ.Ο.Σ.Δ.Α Κεντρικής Μακεδονίας, ο Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης με το Σώμα  Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης που τα μέλη τους εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τις ημέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.