Από τις 24 Μαΐου και έως τις 9 Ιουνίου λαμβάνει χώρα στο Πεδίον του Άρεως η 36η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνουν για δεύτερη φορά από κοινού ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής.

Στη Γιορτή Βιβλίου έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, εκθέσεις φωτογραφίας και φωτορεπορτάζ, σεμινάρια γραφής με διαγωνισμό διηγήματος, ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα «Βιβλία που έγιναν ταινίες».

«Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη» είναι το κοινωνικό μήνυμα της φετινής έκθεσης, ενώ σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο, η ενίσχυση της βιβλιοθήκης των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και η ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί πως πέρυσι μέσα από την αντίστοιχη πρωτοβουλία είχαν συγκεντρωθεί 17.968 βιβλία, από τα οποία τα 3.500 προσφέρθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής.

«Η Γιορτή Βιβλίου επέστρεψε από πέρυσι στον παραδοσιακό της χώρο. Η επιστροφή αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία τόσο για την ιστορική αυτή περιοχή όσο και για τον εκδοτικό τομέα. Παρά την ανάπτυξη της ηλεκτρονικού βιβλίου, οι έντυπες εκδόσεις εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι αναντικατάστατες», σημειώνει ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Από 24 Μαΐου έως 9 Ιουνίου
Πεδίον του Άρεως
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Πέμπτη: 18:00 – 22:00
Παρασκευή έως Σάββατο: 18:00 – 22:30
Κυριακή: 11:00 – 14:30 & 18:00 – 22:00