3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου

Επιλεγμένα έργα φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Κάστρο της Αντιπάρου

Η Αντίπαρος για τρίτο καλοκαίρι στη σειρά γεμίζει ζωή και εικόνες απ’ όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας στο Κάστρο της, το 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου, από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου.

Το ενετικό Κάστρο του νησιού είναι από τα πιο μικρά και όμορφα δείγματα αρχιτεκτονικής αυτού του είδους. Μέσα στους γραφικούς τοίχους του, σαν καλειδοσκόπιο δημιουργίας και ομορφιάς, εκτίθενται επιλεγμένα έργα φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολλά από τα έργα είναι εμπνευσμένα από το ίδιο το νησί της Αντιπάρου, άλλα αποτυπώνουν με ζωντάνια το λαμπερό φως του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι προγραμματισμένες μια σειρά μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Βασίλης Αρτίκος – επίτιμος καλεσμένος –  (Ελλάδα), Λεωνίδας Γερμανόπουλος (Ελλάδα), Σοφία Γεωργακοπούλου (Ελλάδα ), John Corlett (Aγγλία), Susan Daboll (Αμερική), Charmaine de Heij (Ολλάνδία), Μανώλης Καραταράκης (Ελλάδα), Στρατής Καστρισιανάκης (Eλλάδα),  Λήδα Κωτσονοπούλου (Ελλάδα), Christian Luescher  (Ελβετία), Σπύρος Μπάλιος  (Ελλάδα), Γιώργος Νούνεσης  (Ελλάδα), Στέλλα Σιδηροπούλου (Ελλάδα), Christian Stemper (Aυστρία)

καθώς και οι: Manou Tilinski, Θοδωρής Μάρκου, Σπυριδούλα Μπαγεώργου (με φωτογραφίες τους από τα γυρίσματα  της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου «Suntan», που έγιναν στην Αντίπαρο)

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αντιπάρου.
Τη διοργάνωση και  επιμέλεια του φεστιβάλ  έχει η Αίθουσα Τέχνης «Αντί»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.