“Πιστοί στο πνεύμα του Πυθαγόρα και στην πεποίθησή του πως “η μουσική ξυπνά στην καρδιά τον πόθο των ωραίων πράξεων”, για 4η συναπτή χρονιά διοργανώνεται εν χορδαίς και οργάνοις το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης “Slap Back in the Face“, με απώτερο στόχο η μουσική να αποτελέσει εκ νέου έναυσμα για συνάντηση, ψυχαγωγία κι αισθητικές υπερβάσεις. Σε νέο ανοιχτό χώρο, στο Δημοτικό parking του παραδοσιακού χωριού Κιονίου, φιλοξενείται στο πλαίσιο του γνώριμου πλέον διημέρου, ο συγκερασμός του διαχρονικού με το σύγχρονο.

Στις 8 Αυγούστου ο Βασίλης Λαγός και το Quinteto του αγκαλιάζουν την εξεγερτική κι εκρηκτική ποίηση του Γιώργου Δάγλα και μας τη μεταφέρουν μέσα σε ένα ηχητικό όχημα αυτοσχεδιασμού, jazz και πειραματισμού, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην καλοκαιρινή προσωπική τραγουδοποιία της Kεφαλονίτισσας Εύας Λουκάτου, που με τη συνεισφορά της Σωτηρίας Σουσάνη μάς ταξιδεύουν σε latin, μεσογειακά και tango μονοπάτια. Το φινάλε της πρώτης μέρας ορίζεται από την ιδιόρρυθμη μουσική αυθεντικότητα των Χειμερινών Κολυμβητών, που, σε σχεδόν πλήρη απαρτία, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ιθάκη.

Στις 9 Αυγούστου τα ηνία αναλαμβάνει η garage punk με ψυχεδελικά χαρακτηριστικά μπάντα των The Mongrelletes, που πέρα από τις συνθέσεις πρωτοτυπεί και στη σύνθεση (4 gals, 1 guy), για να συνεχίσει το κοινωνικοπολιτικά φορτισμένο κι ανατρεπτικό rock των αειθαλών Magic De Spell να αφυπνίζει συνειδήσεις και να κινητοποιεί. Το αφήλιο της έντασης συναντά η r’n’r έκφραση των The Last Drive, που θα ξετυλίξουν το ακουστικό και ενορχηστρωτικά απογυμνωμένο δισκογραφικό τους κουκούλι ως απόηχο ενός φεστιβάλ που ενστερνίζεται τόσο το εκκωφαντικό, όσο και το μειλίχιο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ παρέχει δωρεάν είσοδο και ελεύθερη μετακίνηση των μουσικόφιλων από το Βαθύ στο χώρο διεξαγωγής του, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ιθάκης, και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε σύμπνοια με το Saristra Festival (5, 6 & 7/8) της Κεφαλονιάς και τους συντελεστές του, επιτυγχάνεται μια συνεργατική μουσικο-εικαστική πραγματικότητα που θέτει τα Ιόνια Νησιά στο επίκεντρο του καλοκαιρινού ενδιαφέροντος.

Πρόγραμμα 4ου Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης:

Δευτέρα 8/8/2016:  Χειμερινοί ΚολυμβητέςΕύα Λουκάτου (Συμμετέχει η Σωτηρία Σουσάνη), Βασίλης Λαγός & Quinteto μελοποιεί Γιώργο Δάγλα

Τρίτη 9/8/2016: The Last Drive, Magic De Spell, The Mongrelettes