4ο Athens Street Food Festival

4ο ATHENS STREET FOOD FESTIVAL

Οι νέες γεύσεις «του δρόμου» από κάθε γωνιά του πλανήτη

Την Παρασκευή 10 Μαΐου ξεκινάει το 4ο Athens Street Food Festival.

Για εννιά μέρες (τα τριήμερα 10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι θα γίνει ξανά το σημείο συνάντησης για foodies, οικογένειες, παρέες, τουρίστες, τις πιο όμορφες «φάτσες» της πόλης που θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις «του δρόμου» από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Για την φετινή, τέταρτη εκδοχή του Athens Street Food Festival, η «συνταγή» παραμένει η ίδια: αγάπη για το φαγητό, προσεκτική επιλογή συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, πολλές αποκλειστικότητες, νέες ιδέες και μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις.

Από την Κούβα και το Μεξικό ως την Κίνα και την Ινδία, από τη Τζαμάϊκα και τη Χαβάη ως την Ελλάδα και τη Βραζιλία, το 4o Athens Street Food Festival θα παρουσιάσει μια μεγάλη ποικιλία σε κουζίνες από ολόκληρο τον πλανήτη, με πολλές εκπλήξεις και αναπάντεχες ιδέες.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και στο φετινό, 4ο Athens Street Food Festival, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και πολλές, μοναδικές γεύσεις που θα προσφέρονται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στα pop-up stores γνωστών chefs, όπως οι Γωγώ Δελογιάννη, Κλεομένης Ζουρνατζής, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Γιώργος Μακρής, Χάρης Μπονάνος, Γαβριήλ Νικολαΐδης, Παύλος Σάφτης, Βασίλης Σπόρος, Θάνος Στασινός, Στάθης Χρηστίδης και Vital Hyka.

Την όμορφη ατμόσφαιρα του Athens Street Food Festival συμπληρώνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJs της Αθήνας. Το Σάββατο 11 Μαϊου θα γίνει μεγάλο πάρτυ με τον Ολλανδό DJ Maestro, υπεύθυνο για την περίφημη σειρά Blue Note Trips της ομώνυμης δισκογραφικής εταιρείας.

Το Athens Street Food Festival ξεκίνησε το 2016 με στόχο να κάνει γνωστή στο Αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα του «φαγητού του δρόμου». Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο εκκωφαντική, ώστε η έννοια του “street food”, από άγνωστη στο ελληνικό κοινό, να εξαπλωθεί ραγδαία και να γίνει το απόλυτο γαστρονομικό trend στη χώρα.

Με συνολικά πάνω από 250.000 επισκέπτες, το Athens Street Food Festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας, ένας πραγματικός θεσμός για τη γαστρονομία της χώρας. Στα τρία πρώτα χρόνια του, έχουν συμμετάσχει από καταξιωμένοι chefs με σημαντικά βιογραφικά ως άγνωστοι αλλά φιλόδοξοι δημιουργοί που κατόρθωσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού και έπειτα να ανοίξουν τα δικά τους εστιατόρια.

Το 4ο Athens Street Food Festival πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με τη στήριξη του παγκόσμιου οδηγού γαστρονομίας Gault&Millau.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

2,5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.