“4 elements”: Μία ομαδική έκθεση 4 Ελλήνων καλλιτεχνών στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου

Εικαστικά παιχνίδια με πίνακες και εγκαταστάσεις

Πήλινοι πυρήνες ανθέων – Μεταλλικές σερπαντίνες και κελύφη/κλωβοί – Ζωγραφικές αφηγήσεις οικείων στιγμών – Pop/ευγενείς γόβες, ως αλλόκοτα αντικείμενα.

Οι προτάσεις από πηλό του Γιώργου Βαβάτση, δυναμικοί πυρήνες που κυοφορούν με κρυπτικό τρόπο τα μυστικά τους, φέρουν ευδιάκριτα μοτίβα λουλουδιών στις επιδερμίδες τους, δηλώνοντας απερίφραστα με τις σχηματικές τους κανονικότητες ή τις επαναλήψεις, ενδεικτικές εκδοχές  προσομοιώσεων δια-κόσμου.

Από τις γνωστές εμμονικές ζωγραφικές του ανα-τυπώσεις ο Σαράντης Γκάγκας αυτή τη φορά θα περάσει δυναμικά στην κατάκτηση του  τρισδιάστατου χώρου με μεταλλικές κατασκευές. Πρόκειται για εικαστικά παιχνίδια με σκληρό υλικό, που εμποζάρονται αποφασιστικά, σχεδόν αυτάρεσκα, κάνοντας σχόλια για τα στάσιμα του χρόνου.

Η Λένα Καπετανοπούλου αποτυπώνει ζωγραφικά χαρακτηριστικές οικείες στιγμές  σε περιβάλλοντα ηρεμίας, πλάθοντας μια προσωπική συλλογή από στιγμιότυπα, σαν tableaux vivants. Η αφήγησή της, καθώς περιγράφει σκηνές από τη μικρή ιστορία, τονίζει και συμπυκνώνει τη σοφία της καθημερινότητας, σαν εμπειρία αιώνων.

Οι ζωγραφισμένες, pop πλέον γόβες του Βασίλη Καρακατάνη σχολιάζουν με ευφάνταστο τρόπο ένα από τα στερεοτυπικά φετίχ της γυναικείας κομψότητας. Μία αναμφίβολα εικονοκλαστική χειρονομία που φαίνεται να θέλει να δηλώσει ενός τύπου αντίλογο σε έναν life-style τρόπο ζωής.

Συντελεστές

Γιώργος Βαβάτσης
Σαράντης Γκάγκας
Λένα Καπετανοπούλου
Βασίλης Καρακατσάνης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.