Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων προσφοράς στην πολιτιστική ζωή της ελληνικής περιφέρειας, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, που συγκεντρώνει κάθε Σεπτέμβριο στα Φηρά σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής σε εκδηλώσεις υψηλής μουσικής ποιότητας, γιορτάζει αυτή τη σημαντική επέτειο με μια λαμπερή συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 20:30, στην οποία συμμετέχουν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: το πιανιστικό ντούο από την Ισπανία Víctor και Luis del Valle, η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, οι πιανίστες Κάρολος Ζουγανέλης και Αθηνά Καποδίστρια, ο ιταλός κλαρινετίστας Fabrizio Meloni και ο σλοβένος τσελίστας Miloš Mlejnik. Λαμβάνουν επίσης μέρος το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών και η Ορχήστρα Εγχόρδων Φεστιβάλ Σαντορίνης. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Θα ακουστούν έργα για πιανιστικό ντούο των Σούμπερτ, Λουτοσλάφσκι, Ραβέλ και ντε Φάλια, άριες από τις όπερες «Τροβατόρε» και «Χορός μεταμφιεσμένων» του Βέρντι καθώς και συνθέσεις μουσικής δωματίου του Νίνο Ρότα και του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η Ορχήστρα Εγχόρδων Φεστιβάλ Σαντορίνης θα πλαισιώσει την πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια στο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε φα ελάσσονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Θα ερμηνεύσει επίσης συνθέσεις Έλγκαρ και Χολστ για σύνολο εγχόρδων.

Πριν την έναρξη της συναυλίας θα απευθύνουν χαιρετισμούς η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης Αθηνά Καποδίστρια και ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για το Φεστιβάλ.

Η εορταστική συναυλία για τα 40 χρόνια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης αποτελεί συμπαραγωγή του Μη Κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Σωματείου «Οι Φίλοι της Σαντορίνης» και του ΜΜΑ.