Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 40 χρόνια από το θάνατό της Μαρίας Κάλλας

Μια σπάνια πλευρά της Μαρίας Κάλλας (1923–1977) επιχειρεί να αναδείξει η συναυλία με τίτλο «Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου», που είναι αφιερωμένη στα ελληνικά χρόνια της Κάλλας και πραγματοποιείται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:30, στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της ντίβας της λυρικής τέχνης. Οι επετειακές εκδηλώσεις άρχισαν τον προηγούμενο Δεκέμβριο με το γκαλά όπερας «Tutto Verdi» και περιλαμβάνουν, τον προσεχή Μάρτιο, την παρουσίαση της όπερας «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Ντονιτσέττι σε συναυλιακή μορφή.

Το πρόγραμμα της συναυλίας «Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου» έχει επιμεληθεί ο λυρικός ερμηνευτής και παιδαγωγός του κλασικού τραγουδιού Άρης Χριστοφέλλης. Θα ακουστούν άριες και τραγούδια που ερμήνευσε η νεαρή Μ. Καλογεροπούλου πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό, όπου και πραγματοποίησε την εντυπωσιακή της καριέρα διαπρέποντας στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Σε αυτό το πρόγραμμα, μεγάλες άριες του ρεπερτορίου συνυπάρχουν με λιγότερο γνωστά αποσπάσματα από όπερες καθώς και με τραγούδια ξένων –καμιά φορά και ελλήνων– συνθετών, ακόμα και με δημοφιλείς «ελαφρές» επιτυχίες της εποχής όπως η πασίγνωστη «Παλόμα» (!). Οι επιλογές των κομματιών του προγράμματος και οι εναλλαγές τους αποτελούν σημαντικά τεκμήρια για τη συμβολή της Μαρίας Κάλλας στην εξέλιξη της ιστορίας της όπερας, ενώ αναδεικνύουν όλη τη φωνητική γκάμα και τις ασυνήθιστες δεξιοτεχνικές ικανότητες της ανερχόμενης τότε τραγουδίστριας.

Στη συναυλία συμμετέχουν τέσσερεις νέες ελληνίδες σοπράνο με διεθνή καριέρα: η Φανή Αντωνέλου, η Νίνα Κουφοχρήστου, η Μαρία Κωστράκη και η Άρτεμις Μπόγρη. Η καθεμιά τους ερμηνεύει τα έργα που αρμόζουν καλύτερα στη δική της φωνή, και όλες μαζί αποτίνουν έναν φόρο τιμής της νέας γενιάς τραγουδιστριών στη μεγάλη ντίβα. Στο πιάνο, ο Θανάσης Αποστολόπουλος.

Συντελεστές

Τραγουδούν οι υψίφωνοι: Φανή Αντωνέλου, Νίνα Κουφοχρήστου, Μαρία Κωστράκη,  Άρτεμις Μπόγρη
Θανάσης Αποστολόπουλος: πιάνο
Άρης Χριστοφέλλης: επιμέλεια προγράμματος – καλλιτεχνική επίβλεψη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.