45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Η γιορτή του βιβλίου παρατείνεται λίγες μέρες ακόμη

Το Φεστιβάλ Βιβλίου ΣΕΚΒ του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κάθε χρόνο επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης μας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει πηγή πολιτισμού,αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα.

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

– Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων.
– ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση.
– Αρχείο ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς.
– Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη.
– Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο, ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό.
– Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων.
– Η μουσική στην Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένα καλός αναγνώστης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του) και τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά. Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.

Συναυλία με τους “Dirty Athens Brass Band
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο χώρο εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2016
Είσοδος ελευθερη

Η έννοια του Brass Band προέρχεται από την πόλη της Νέας Ορλεάνης της Αμερικής, όπου στα τέλη του 19ου αιώνα τα μουσικά όργανα της Ευρώπης που χρησιμοποιούνταν στις στρατιωτικές μπάντες (φανφάρες) συναντήθηκαν με τους ρυθμούς και τις μελωδίες που έφεραν μαζί τους οι σκλάβοι από την Αφρική.

H Dirty Athens Brass Band δημιουργήθηκε στην Αθήνα το Νοέμβρη του 2014 με αφορμή την κοινή αγάπη των μελών για τη μουσική και ειδικότερα για τον ξεχωριστό ήχο που παράγεται από το συνδυασμό πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων. Βασισμένη στα μουσικά σύνολα της Νέας Ορλεάνης και με ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών, η Dirty Athens Brass Band έχει ως στόχο τη διασκέδαση και την άμεση επικοινωνία με το κοινό που προκύπτει από τη ζωντανή μουσική, με τη ζεστασιά και τις ατέλειές της.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.