Με στόχο να ‘ταρακουνήσει’ ολόκληρη την πόλη και να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό η ομάδα του περιοδικού OZON RAW παρουσιάζει έναν κύκλο εκδηλώσεων παράλληλων στο πρόγραμμα του 4FASHIONSHAKE III που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, γνωστά ήδη για τη σύνδεση τους με τη μόδα και τη σύγχρονη τέχνη, όπως το Beton7, η Kunsthalle Athena, η Atopos CVC και το κατάστημα SHOP.

Ο κύκλος αυτός εκδηλώσεων ονομάζεται 4FASHIONSHAKE Days και θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες πριν την κορύφωση της διοργάνωσης στο ΘΕΑΤΡΟΝ, την Τετάρτη 6 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε διάφορους τομείς της τέχνης και της σύγχρονης κουλτούρας να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του 4FASHIONSHAKE III.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δευτέρα 28 Μαρτίου, 20:30, Beton7.

Παρουσίαση με τη μορφή installation μέρους της συλλογής ‘Exploded View’ του ανερχόμενου σχεδιαστή Michael Kampe, απόφοιτου της Royal Academy of Fine Arts της Αμβέρσας και νικητή του ITS#9 Award 2010, με παρουσία του ιδίου, ως τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

Τετάρτη 30 Μαρτίου, 20:30-23:00, Kunstahalle Athena.

Το label DIGITARIA παρουσιάζει την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2011-2012 με τίτλο ”Mind over Matter” μέσα απο ένα ανατρεπτικό art project.

Για RSVP μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 210 345 8889 12:00 / 17:00 | press@digitaria.gr

Δευτέρα 4 Απριλίου, 20:30-22:30, ATOPOS.

H ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC) σε συνεργασία με τον Craig Green παρουσιάζει το project Atopic Bodies [FOUR]: The Wicker Cult.

Τρίτη 5 Απριλίου, 19:30-22:30, SHOP.

Το κατάστημα SHOP Ερμού 112A φιλοξενεί το επίσημο Soirée Party του 4FASHIONSHAKE III, κατά τη διάρκεια του οποίου οι βιτρίνες του καταστήματος ‘ζωντανεύουν’ και παρουσιάζουν κομμάτια από τις τρέχουσες συλλογές των Designers Remix Collection, Cheap Monday, Melissa, Twenty8Twelve by s. miller, Ivana Helsinki, Wood Wood, Custo Barcelona. Music by: DJ Bad Spencer.

Τετάρτη 6 Απριλίου, Θέατρον Ελληνικός Κόσμος. Περοσσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Michael Kampe

Ο Michael Kampe ξεκινώντας από την αγάπη του για τη ζωγραφική και εμπνεόμενος από την street art σκηνή του Βερoλίνου κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν ραγδαία ανερχόμενο νέο σχεδιαστή. Αμέσως μετά τις σπουδές του στη Royal Academy of Fine Arts Antwerp κέρδισε με την ‘Exploded View’ συλλογή του όχι μόνο το Trieste ITS#9 Diesel Award αλλά και την προσοχή του ίδιου Renzo Rosso και των Viktor&Rolf.

Πίνακες του Hieronymous Bosch και χαρακτικά έργα του M.C. Escher, παιχνίδια χρώματος και προοπτικής μεταμορφώθηκαν σε μία πρόκληση για τον Michael Kampe. Στόχος ήταν η μετάβαση από τις δύο διαστάσεις στις τρεις. Ξεκινώντας από ένα πάθος για τη ζωγραφική και χωρίς καμία γνώση ραπτικής ο Michael Kampe προσγειώθηκε στο απαιτητικό και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της κορυφαίας σχολής της Αμβέρσας. Χάρη στη σκληρή δουλειά και την καθοδήγηση του διάσημου καθηγητικού προσωπικού κατάφερε να μάθει εντυπωσιακές τεχνικές χειρισμού υφασμάτων που στο εξής θα μετουσίωναν την φαντασία του ζωγράφου σε ρούχα που μπορούν να φορεθούν. Η ιδέα που διακατέχει τις δημιουργίες του Michael Kampe είναι μια διαδικασία αποσύνθεσης και επανασύνθεσης του ανδρικού κοστουμιού. Στα σχέδια του επαναπροσδιορίζει και ‘πειράζει’ τα συστατικά που το συνθέτουν: χρώμα, prints, σχήμα, ύφασμα. ‘Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια νέα οπτική του ρούχου και της σύνθεσής του. Ειδικά όσον αφορά το ανδρικό ντύσιμο υπάρχουν τόσοι κανόνες που σέβομαι μεν αλλά θέλω να εξελίξω δε. Με το να δείξω νέες εναλλακτικές στην μόδα θέλω να αμφισβητήσω τη νομοτέλεια του Πώς και του Γιατί φοριέται κάτι’.

Label Digitaria

Η Ελευθερία Αράπογλου, με σπουδές στο Surrey Institute of Art and Design του Λονδίνου. Μετά την αποφοίτησή της το 2001, επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας ήδη σχέδια για τη δημιουργία του δικού της σήματος. Εν τω μεταξύ, εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια μόδας στο περιοδικό Ozon. Ταυτόχρονα εργάστηκε για το ‘Trash Art’ (Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης της Ανακύκλωσης), ως επιμελήτρια για το πρόγραμμα μόδας & τις εκθέσεις. Το 2004 ξεκίνησε το label LasCosasQueNosElevan (LACQNE), ένα avant garde label για γυναίκες, διαφορετικό και ανατρεπτικό.

Το 2008 ξεκίνησε το label Digitaria, ένα καινοτόμο fashion label που χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό tailoring των ρούχων και τις δυναμικές σιλουέτες που απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες. Το χαρακτηριστικό του ύφος ξεχωρίζει για τις γραμμές, τα σχήματα και τη δυναμική άποψη.Απο τις πρώτες τις συλλογές έλαβε προβολή σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσα από ένα ξεχωριστό performance, θα προσπαθήσει να μετατρέψει την απόσταση μεταξύ των χαρακτήρων που περιλαμβάνουν τα installations και το κοινό σε μια μεταφορική έκφραση χρονικών διαστημάτων που διαχωρίζουν την πραγματικότητά μας από τον κόσμο. Οι χαρακτήρες-αντικείμενα του installation που κατοικούν σε συγκεκριμένη δομή επικοινωνούν με διάφορους τρόπους όπως ψίθυροι, που μετατρέπουν αυτό το installation σε ένα ζωντανό πλάσμα. Ο θεατής περιηγείται ανάμεσα σε αυτές τις ζωντανές οντότητες. Το performance πλαισιώνεται απο videos & sound installations των Peter Dobill, Ewa Potocka, HOPE, Bernd Imminger.

ATOPOS CVC – Craig Green

Η ATOPOS CVC ιδρύθηκε το 2003 και εδρεύει στην Αθήνα. Σκοπός της είναι η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη φιγούρα και το ένδυμα.
Ο Βρετανός σχεδιαστής Craig Green (1986) απόφοιτος του Central Saint Martins του Λονδίνου έχει δουλέψει για σημαντικούς σχεδιαστές, όπως οι Walter Van Beirendonck, Henrik Vibskov και James Long. Ο Green σχεδιάζει τις δημιουργίες του για έναν φαντασιακό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να εισάγει σε αυτές αθλητικά στοιχεία. Προσεγγίζει τη μόδα σαν μια μορφή διαφυγής, εστιάζοντας στην παιδική φαντασία και περιπέτεια ενώ πρόσφατα κέρδισε την πρόσκληση της New Era, για πειραματισμό πάνω στο πιο αναγνωρίσιμο προϊόν τους, το baseball cap, με αφορμή την 90η επέτειο του brand.
Ο Craig Green συμμετέχει επίσης, στην επερχόμενη έκδοση της ATOPOS, με τίτλο NOT A TOY. Fashioning Radical Characters, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το PICTOPLASMA Publishing, Berlin και θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2011. Επίσης, είναι ένας από τους ανερχόμενους σχεδιαστές του οποίου τις δημιουργίες θα δούμε στην έκθεση ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα που διοργανώνει η ATOPOS CVC στο Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (14 Μαΐου-31 Ιουλίου, 2011).
Το Atopic Bοdies είναι ένα project της ATOPOS CVC εν εξελίξει, το οποίο εξερευνά την εκκεντρική και αταξινόμητη φύση του ανθρώπινου σώματος στη σύγχρονη οπτική κουλτούρα. Ο Craig Green αμφισβητώντας τα λεπτά όρια της αντίληψής μας γύρω από ασύμβατες έννοιες όπως ομορφιά και ασχήμια, φόβος και ασφάλεια, παρουσιάζει μια διαδραστική live performance και μία μίνι έκθεση των sketchbooks και εικονογραφήσεών του. Σκιάχτρα, Μάσκες, Κούκλες Βουντού και Μαγεία θα καταλάβουν το κτίριο της ATOPOS μέσα από μια live performance που θα εξερευνήσει τις μεταμορφώσεις του ανθρώπινου σώματος σε μια τρομακτική, αλλά ταυτόχρονα ελκυστική μορφή.