4η Ετήσια Γιορτή Φάβας

Φάβα, ψάρι και κρασί για όλους, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής

Για 4η συνεχή χρονιά, η Σχοινούσα, ένα από τα 4 νησιά των Μικρών Κυκλάδων με μόλις 200 μόνιμους κάτοικους, πραγματοποιεί την καθιερωμένη και δημοφιλή ετήσια Γιορτή της Φάβας, το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 στις 21.00.

Tη γιορτή οργανώνουν φέτος η Δημοτική κοινότητα Σχοινούσας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι παραγωγοί φάβας του νησιού, οι επιχειρηματίες, ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών και ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας.

Το φεστιβάλ, μια κεφάτη εκδήλωση προς τιμήν της συγκομιδής της φάβας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011. Η ιδέα ήταν απλή, φάβα, ψάρι και κρασί για όλους, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Η επιτυχία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι επισκέπτες απολαμβάνουν την θερμή φιλοξενία και τα μοναδικά προϊόντα που με χαρά προσφέρουν οι ντόπιοι τη μέρα της γιορτής. Το νησί όπως και το φάβα κάθε χρόνο αποκτούν όλο και περισσότερους λάτρεις.

Το παραδοσιακό γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί κάτω από τα μεγάλα δέντρα του προαύλιου χώρου του σχολείου, ξεκινάει στις 21.30 και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής από δημοφιλείς καλλιτέχνες, με παραδοσιακά τραγούδια και χορό. Ο καταξιωμένος Νίκος Οικονομίδης από τη Σχοινούσα (βιολί), η Κυριακή Σπανού (τραγούδι), ο Αργύρης Ψαθάς (λαούτο) και ο Παναγιώτης Βέργος (σαντούρι) θα ερμηνεύσουν αγαπημένα Αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια. Θα υπάρχει επίσης και ένα μπουφέ με τοπικές λιχουδιές και σπιτικές συνταγές φάβας και άλλων εδεσμάτων συνοδευόμενα από κρασί και ρακή.

Επίσης, στην έναρξη της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την καλλιέργεια και την παράγωγη της Σχοινουσιώτικης φάβας, γνωστή με το όνομα κατσούνι (λόγω του σχήματος του φυτού). Η ποικιλία αυτή κέρδισε την πρώτη θέση στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κυκλάδων που έγινε στη Σίφνο το Σεπτέμβριο του 2012.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.