Η 4η Συμφωνία του Μάλερ από την Κ.Ο.Θ.

«Ταξίδι» στη μουσική Σχολή της Βιέννης

Τα έργα δύο κορυφαίων Αυστριακών συνθετών παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ταϊβανέζου μαέστρου Paul Chiang και με τη σύμπραξη της ταλαντούχας Κύπριας σοπράνο Ζώης Νικολαΐδου.

Η συναυλία ανοίγει με την Εξαϋλωμένη Νύχτα για ορχήστρα εγχόρδων του κυριότερου εκπροσώπου της «Δεύτερης Σχολής της Βιέννης», Άρνολντ Σένμπεργκ, ο οποίος εισήγαγε πολλές καινοτομίες στη μουσική, με κυριότερη το σύστημα του δωδεκαφθογγισμού. Η Εξαϋλωμένη Νύχτα ανήκει στην υστερο-ρομαντική περίοδο και είναι βασισμένη πάνω σε ένα ποίημα που περιγράφει τη νυχτερινή συνάντηση ενός ερωτευμένου ζευγαριού, την αποκάλυψη ενός δραματικού μυστικού και την τελική επικράτηση της αγάπης.

Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα παρουσιάσει τη φημισμένη Συμφωνία αρ. 4 σε σολ ελάσσονα του Γκούσταβ Μάλερ, με τον οποίο συνδεόταν φιλικά ο Σένμπεργκ. Η 4η Συμφωνία του Μάλερ ξεχωρίζει για το μελωδικό της πλούτο και το ασυνήθιστο φινάλε της, όπου περιγράφεται ο ουρανός μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.