Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Σερίφου προσκαλεί όλους στο θέατρο της Κάτω Χώρας, από τις 25 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου, με τη μουσική να συνδέει τον ουρανό με τη θάλασσα σαν φυσικό σκηνικό στο κοίλο θέατρο της Σερίφου. Με στόχο την εξάπλωση της τέχνης και του πολιτισμού, της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό αλλά την εξωστρέφεια του νησιού στον κόσμο, το Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο της μουσικής.

Έχοντας φιλοξενήσει από το 2012 μεγάλους εκπροσώπους της μουσικής, θεατρικής και λογοτεχνικής σκηνής, το 4ο Φεστιβάλ Σερίφου φιλοξενεί τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous , το Δημήτρη Μαραμή, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τη Σόνια Θεοδωρίου, τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βαγγέλη Κορακάκη, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το νησί της Σερίφου σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, αλλά και χαρίσει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του σε όσους το επισκέπτονται.

Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ Σερίφου στηρίζει την τοπική δημιουργία και παράδοση, με ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ, το 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού είναι πλέον συνδεδεμένο με τις καλλιτεχνικές δράσεις του καλοκαιριού. Η γραφιστική αποτύπωση του Φεστιβάλ είναι δημιούργημα των σπουδαστών του Κολλεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια ομαδική έκθεση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και φέτος έκθεση ζωγραφικής των νέοϊμπρεσιονιστών καθώς και ομαδική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής.

Ακολουθεί συνοπτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

25 Ιουλίου: Μελίνα Κανά
27 Ιουλίου: Ελένη Τσαλιγοπούλου & Κώστας Λειβαδάς
29 Ιουλίου: Ανδριάνα Μπάμπαλη & Rous
31 Ιουλίου: Δημήτρης Μαραμής
1 Αυγούστου: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
2 Αυγούστου: 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού
3 Αυγούστου: Φοίβος Δεληβοριάς
5 Αυγούστου: Σταύρος Παπασταύρου (παιδικό)
7 Αυγούστου: Σόνια Θεοδωρίδου
9 Αυγούστου: Ηλίας Λιούγκος & Σοφία Αβραμίδου
11 Αυγούστου: Φωτεινή Βελεσιώτου
13 Αυγούστου: Βαγγέλης Κορακάκης

Παράλληλα Δρώμενα
Έκθεση σπουδαστών γραφιστικής του Κολεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ
Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών
Έκθεση Ξυλογλυπτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας: ομάδα «συνArtηση 5»
Έκθεση Φωτογραφίας – ποίηση (στο café/bar «Αέρινο» & «Άνεμος»)
Αντωνία Βιταλιώτου – Σέττα, Παρουσίαση βιβλίου