Ο θεσμός που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, ανανεώνει το ραντεβού του με τους λάτρεις του tango στο 4ο Τango Acropolis, από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο χορός που γεννήθηκε στην Αργεντινή και κέρδισε τις καρδιές όλου του κόσμου θα φιλοξενηθεί και φέτος στην Αθήνα για να προσφέρει στους λάτρεις του είδους, τρεις μέρες και νύχτες γεμάτες με χορό και θέαμα. Ο σκοπός του φετινού φεστιβάλ είναι να προβάλει και να αναδείξει τη χώρα μας ως το κέντρο προσέλευσης χορευτών από όλες τις χώρες, οι οποίοι θα πάρουν μέρος, θα παρακολουθήσουν αλλά και θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού του Μπουένος Άϊρες, το Τango Acropolis 2014 θα αντιπροσωπεύσει τον 1o Επίσημο Διεθνή Προκριματικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Tango του Μπουένος Άϊρες. Η Αθήνα λόγω της γεωγραφικής της θέσης εγκρίθηκε ως η κατάλληλη πόλη για να φιλοξενήσει το Διεθνή διαγωνισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές. Το Φεστιβάλ Tango Acropolis 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και ο διαγωνισμός στο Δημοτικό θέατρο της Άννας Καλουτά. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πλούσιο και πέρα από τις παραστάσεις με τα δεκάδες ζευγάρια χορευτών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει επιπλέον δωρεάν ανοιχτά μαθήματα προς το κοινό από αναγνωρισμένους δασκάλους, παραστάσεις χορευτών παγκοσμίου φήμης, και βραδιές Tango «milongas».

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά ημέρα:

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου / Noche de Tango Gala στις 22:00
Η επίσημη εορταστική βραδιά του Φεστιβάλ Tango Acropolis θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου. Στο Tango Gala θα πάρουν μέρος προσκεκλημένοι παγκοσμίου φήμης Αργεντινοί χορευτές: Claudio Villagra & Helena Fernandez, Alejandro Aquino & Natalia Hills. Special guest η Αργεντίνα καλλιτέχνης Gisela Vidal σε μια μοναδική χορευτική εμφάνιση με τον Πάνο Νικολέτο. Ξεχωριστές νότες στην μουσική επιμέλεια της βραδιάς υπόσχεται ο Αργεντίνος χορευτής και maestro ο Gato Valdez, διοργανωτής φεστιβάλ Tango στο San Francisco και στο Miami που επισκέπτεται την Αθήνα αποκλειστικά για το φεστιβάλ Tango Acropolis .

Εισιτήρια: 10€

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 18:00
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Tango Acropolis 2014 και με την υποστήριξη των πιο αντιπροσωπευτικών σχολών της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν ολοήμερα δωρεάν ανοιχτά μαθήματα εισαγωγής στο Tango. Μια ανοιχτή πρόσκληση και μια μοναδική ευκαιρία προς όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τα πρώτα βήματα του Tango και να μυηθούν στη μαγεία του με τις συμβουλές των έμπειρων και καταξιωμένων χορευτών και δασκάλων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου.

Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο της Άννας Καλουτά και θα είναι ανοιχτός προς το κοινό. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: Tango Salon, όπου τα ζευγάρια χορεύουν κατά ομάδες με αυτοσχεδιασμό και Tango escenario με μεμονωμένες χορογραφίες tango. Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου οι προκριματικοί θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους. Η έναρξη του πρώτου γύρου είναι στις 16:00 και του δεύτερου γύρου στις 18:30 και η είσοδος είναι ανοιχτή για όλους. Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου από τις 18:00 έως τις 20:30 πραγματοποιούνται οι ημιτελικοί του διαγωνισμού και θα διακριθούν οι χορευτές που θα περάσουν στον τελικό του διαγωνισμού με είσοδο 5€.

Τέλος την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με τα χορευτικά των διαγωνιζόμενων στις δύο κατηγορίες και την ανάδειξη του νικητή στην περιοχή της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης. Οι νικητές θα πάρουν μέρος κατευθείαν στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου διαγωνισμού στο Buenos Aires τον Αύγουστο του 2015 με έπαθλο τα αεροπορικά τους εισιτήρια και τη διαμονή τους. Ο τελικός του διαγωνισμού θα πλαισιωθεί από μουσικά και χορευτικά αφιερώματα προσκεκλημένων καλλιτεχνών. H υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη και ο Roman Gomez στο πιάνο, παρουσιάζουν αποκλειστικά για τη βραδιά του τελικού της διεθνούς διοργάνωσης του Tango Acropolis, τραγούδια tango σε μορφή ρεσιτάλ, για πιάνο και φωνή, ακολουθώντας την παράδοση και ξαναγεννώντας το πάθος και τη φλόγα της Αργεντίνικης μουσικής στις 18:00 με είσοδο 10€.