Η τέχνη υπάρχει στη ζωή μας ακόμα και όταν είμαστε απομονωμένοι. Αυτό πιστεύει η Sianti Gallery και μας το υπενθυμίζει μέσα από την έκθεση ”50×50: Less is More”, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 από τις 11.00 έως τις 16.00. Έλληνες εικαστικοί αποδεικνύουν ότι το μεγάλο στην τέχνη δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης.

50 x 50 : Less is More

Χριστίνα Παπαϊωάννου -“Superelic Series-Head”

Στα έργα παρατηρείται μεγάλη ποικιλομορφία όσον αφορά την θεματική, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους, όμως υπάρχει και ένα κοινό σημείο: το μέγεθός τους, το οποίο εξάλλου έχει δώσει και τον τίτλο στην έκθεση: 50×50.

50 x 50 : Less is More

Χρήστος Αντωναρόπουλος – “Zoophilous”

50 x 50 : Less is More

Λίλα Μπελιβανάκη -“Empty Box”

”Less is More” ή αλλιώς «Το Λιγότερο είναι Περισσότερο». Η διάσταση τελικά δεν περιορίζει ένα μεγάλο έργο να αναδείξει την εικαστική ματιά κάθε καλλιτέχνη. Η ελευθερία των θεμάτων και οι χρωματισμοί στις δημιουργίες αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της έκφρασης και ενέχουν την έννοια του μεγάλου σε ένταση και ποιότητα. Το μόνο κοινό στοιχείο των έργων η διάσταση 50 x 50 είναι και αυτό που βοηθάει τους ανθρώπους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Τίποτα άλλο δεν τους ενώνει καλύτερα από μία κοινή καλλιτεχνική συγκίνηση.

*Cover Photo: Γιάννης Βαλυράκης -“I won’t hesitate to put you in your place”