5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» στη Σύρο: Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με απευθείας μετάδοση χωρίς την παρουσία κοινού από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου ή με περιορισμένο αριθμό θεατών σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους

16 Αυγούστου 2021
- 21 Αυγούστου, 2021

Συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και των ανθρώπων που την υπηρετούν, και με διαρκή του στόχο τη διεύρυνση του κοινού του, αλλά και την αναζωογόνηση του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», για τη θερινή περίοδο προγραμματίζει τη διοργάνωση τεσσάρων (4) συναυλιών εκκλησιαστικού οργάνου.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με βιντεοσκόπηση και με απευθείας μετάδοση (live-streaming) από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθούν διαδικτυακά από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook. Παράλληλα, μέσω εγκατάστασης οθόνης προβολής, κάποιες από τις συναυλίες θα μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, με ελεύθερη είσοδο, σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας πρόσβασης των ΑΜΕΑ στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, βασικό μέλημα του Φεστιβάλ είναι η διοργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεών του σε χώρους με δυνατότητα πρόσβασης όλων των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Το Φεστιβάλ ΑΝΩ πιστεύοντας στην ισότιμη αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ, που ως μέλη της κοινωνίας είναι υποχρέωση όλων μας να μην τους δημιουργούνται εμπόδια σε αυτή την προσπάθειά τους για προσφορά και συμμετοχή στην καθημερινότητα, τη φετινή χρονιά συνεργάζεται στον σχεδιασμό των αφισών του με τον εικαστικό Κωνσταντίνο Καταγά. Οι τέσσερεις αφίσες του αποτελούν τεταρτημόρια ενός έργου που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021, με την αφίσα της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΝΩ Φεστιβάλ  | 16 – 21 Αυγούστου

Για τον περιορισμό του ενδεχόμενου ματαίωσης συναυλιών – λόγω μεταβολής των δεδομένων σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – η μετάκληση καλλιτεχνών από το εξωτερικό και τη φετινή χρονιά είναι περιορισμένη. Οι περισσότερες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή μόνο Ελλήνων καλλιτεχνών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δευτέρα 16 Αυγούστου, ώρα 8:15 μ.μ.

Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου
Bartosz Jakubczak (Πολωνία), εκκλησιαστικό όργανο

Εξωτερικός χώρος προβολής: Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΑ, Φοίνικας

Τετάρτη 18 Αυγούστου, ώρα 8:15 μ.μ.

Έργα για εκκλησιαστικό όργανο και φωνή

Παύλος Τριαντάρης, εκκλησιαστικό όργανο
Σοφία Καρβουνά, σοπράνο

Παρασκευή 20 Αυγούστου, ώρα 8:15 μ.μ.

Έργα για εκκλησιαστικό όργανο και τρομπέτα

Ουρανία Γκάσιου, εκκλησιαστικό όργανο
Δημήτρης Γκόγκας, τρομπέτα

Σάββατο 21 Αυγούστου, ώρα 8:15 μ.μ.

Έργα για εκκλησιαστικό όργανο και γαλλικό κόρνο

Γιούλη Βεντούρα, εκκλησιαστικό όργανο
Άγγελος Σιωράς, γαλλικό κόρνο

Εξωτερικός χώρος προβολής: Προαύλιο Ενυδρείου, Κίνι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, θα φιλοξενηθεί έκθεση της Πολωνικής Πρεσβείας που είναι αφιερωμένη στην επέτειο για το πρώτο σύγχρονο γραπτό σύνταγμα της Ευρώπης, το οποίο εφαρμόστηκε στην Πολωνία το 1791 και ήταν το δεύτερο στον κόσμο, μετά το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συντελεστές

Τις συναυλίες προλογίζει ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Καταγάς
Παραγωγή βίντεο: Γιάννης Μανούσος, Γιώργος Ρούσσος, Μάρκος Τράκας
Οπτική ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος / Syrostoday

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.