Το Music Highway Festival, το φεστιβάλ – θεσμός της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής, συνεπές στο ραντεβού του για άλλη μια φορά, επιστρέφει για έκτη συνεχή φορά.

Πιστό στην αφοσίωσή του στην αξία της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής και στην προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικότερων εκφραστών της, ετοιμάζεται να προσφέρει άλλη μια απολαυστική εμπειρία, όπως έχει συνηθίσει τους φίλους του όλα αυτά τα χρόνια της σταθερής και διαρκώς ανοδικής πορείας του. Ένα φεστιβάλ εξ’ ολοκλήρου στημένο από τις μπάντες και τους μουσικούς με σεβασμό απέναντι στους ίδιους και το μουσικόφιλο κοινό, ένα φεστιβάλ με πρωταρχικό στόχο να προσφέρει δυνατές και άρτιες βραδιές διασκέδασης με τις καλύτερες μουσικές προτάσεις.

Όπως πάντα, στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου, το Σάββατο 1 Απριλίου, από τις 20.30, η μεγάλη γιορτή της μουσικής ανοίγει τις πόρτες της για όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν την ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Το φετινό, 6ο Music Highway Festival, συμπίπτει με την επίσημη παρουσίαση, για πρώτη φορά στην Αθήνα, του νέου δίσκου των οικοδεσποτών του Mr. Highway Band, με τίτλο “The Rebel Artist”. Ένα ολοκληρωμένο έργο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 15 μουσικών, με το εικαστικό του κομμάτι να αποτελεί ένα ζωγραφιστό έργο τέχνης, με τη δημιουργία ισάριθμων βίντεο κλιπ για όλα τα κομμάτια που περιέχει. Οι δημιουργοί, λοιπόν, του φεστιβάλ, μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους στη σκηνή, θα κλείσουν τη βραδιά της 1ης Απριλίου παρουσιάζοντας το νέο τους δημιούργημα στην ολότητά του, μαζί με κομμάτια από τις προηγούμενές τους δουλειές. Ένταση και ηλεκτρισμός, ενέργεια και χορός εναλλασόμενα με ταξιδιάρικη διάθεση και μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Οι οικοδεσπότες, λοιπόν, Mr. Highway Band, σας περιμένουν όλους στη μεγάλη αυτή, διπλή, γιορτή τους.

Μαζί τους σε αυτή τη σημαντική στιγμή το δίδυμο των αδερφών Boogie Man & Little Tonnie, οι Big Nose Attack. Με τον χαρακτηριστικό και ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμο ήχο τους, αν και μόλις δύο άτομα, θα γεμίσουν το χώρο του Κυττάρου και θα κάνουν αυτό που ξέρουν όσο λίγα συγκροτήματα: να ανεβάσουν κατακόρυφα το κέφι με τους blues – rock ρυθμούς τους. Με τρεις δίσκους στην πλάτη τους (με πιο πρόσφατο το περσινό, “69”), αμέτρητες συναυλίες και περιοδείες και εμπειρία χρόνων στο σανίδι, αυτό που έχουμε να περιμένουμε από την εμφάνιση των Big Nose Attack στη σκηνή του Κυττάρου είναι δεδομένο: ένα ξέφρενο rock ‘n’ roll party και τη διάθεση στα ύψη.

Το άνοιγμα και το ζέσταμα της μεγάλης βραδιάς θα αναλάβει μία από τις πολύ ανερχόμενες, με σταθερά αλλά ουσιαστικά βήματα, και εργατικές μπάντες της σκηνής, οι Drunken Gramophone. Το lo-fi rock ‘n’ roll τρίο από την Αθήνα με δυνατή παρουσία σε συναυλίες και φεστιβάλ και με την τελευταία δουλειά τους, “The Drunken EP”, να αποσπά πολύ όμορφα σχόλια, φαντάζει ως η ιδανική επιλογή για ένα πολύ δυνατό, από τις πρώτες κιόλας νότες, ξεκίνημα.