7Ply Project 2016

Μια πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών και φίλων της street κουλτούρας και της μουσικής

Έκθεση, δράσεις, εργαστήρια, προβολές και πολλά skateboards πρόκειται να φιλοξενηθούν για μια ακόμη χρονιά στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι, στο πλαίσιο του 7Ply project 2016, που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Propaganda Rollin co. στην πόλη. Η ομαδική έκθεση που διοργανώνεται στο ΚΣΤΘ αποτελεί και την καρδιά του φεστιβάλ.

Το 7Ply Project είναι μια γιορτή των νέων, μια πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών και φίλων της street κουλτούρας και της μουσικής, μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών, skate έκφρασης με σύγχρονα μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης αστικής κουλτούρας. Το 7Ply project περιλαμβάνει επίσης ένα πλούσιο πρόγραμμα διαλέξεων, εργαστηρίων skate, graffiti performance, διαγωνισμών skate και άλλων events που θα φιλοξνεηθούν στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη, στο Cocktail Bar, στον Πολυχώρο WE και στο Art House Gallery Bar.

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις εικαστικές τους δημιουργίες πάνω στα επτά φύλλα ξύλου που σχηματίζουν τις σανίδες του skateboard, από όπου προκύπτει και η ονομασία του “7Ply project”. Μοναδικός περιορισμός, η απαραίτητη χρήση της σανίδας στο έργο τους.
Τιμώμενος προσκεκλημένος στο ενδέκατο 7Ply project θα είναι ο εικαστικός και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών στη Λιμόζ, Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, με σειρά έργων του σε σανίδες του surf, από τη σειρά El Pecado Salva, που αποτελούν τον προπομπό του skateboard. Συνολικά, θα παρουσιάσει μια εικαστική εγκατάσταση και τα δικά του μεταμορφωμένα skate, σε συνομιλία μεταξύ τους.

Επίσης, προσκεκλημένοι του φεστιβάλ η επιμελήτρια και διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Eric Olivera, που συμμετέχει στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει ειδική διάλεξη (8.10 / 15:30), ο Ισραηλινός Guy Pitchon ο οποίος προέρχεται από την skate σκηνή του Tel Αviv και αποτελέι πλέον έναν πολυθεματικό καλλιτέχνη, που επικεντρώνει το έργο του στην street φωτογραφία, στις γραφικές τέχνες και στην δερματοστοιξία και ο Guy Pitchon p/t/c/h, ο οποίος συμμετέχει στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό εργαστήριο για την street art (9.10 / 13:00).

Πρόγραμμα δράσεων του 7Ply project στο ΚΣΤΘ / Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης
Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Έναρξη 12:00

Ξενάγηση στους επισκέπτες της έκθεσης, με το εισιτήριο εισόδου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:30
Διάλεξη και παρουσίαση έρευνας της Eric Olivera (διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου) πάνω στην σύνδεση του skateboard με την avant-garde τέχνη.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου/ Έναρξη 13:00
Δημιουργικό εργαστήριο street art από τον Ισραηλινό Guy Pitchon p/t/c/h που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει το αντίστοιχο εργαστήριο σε σχολεία στην Τελ Αβίβ. Το εργαστήριο περιλαμβάνει εισαγωγή στον κόσμο της street art, γνωριμία με τα εργαλεία και το πως θα φτιάξετε τα δικά σας paste ups, stencils ακόμα και τα δικά σας d.i.y. t-shirts.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου/ Έναρξη 16:00
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Rise Up” από το Vice (παραγωγή του Vice για το Netwix) με θέμα την κοινότητα των skaters στο Πάρκο Βεΐκου στο Γαλάτσι και πως με την D.I.Y. αισθητική του κατάφεραν να διαμορφώσουν τον χώρο του πάρκο σε ένα πραγματικό πάρκο για skateboard και συγχρόνως ναι κερδίσουν την εμπιστοσύνη και συμπαράσταση του Δήμου Γαλατσίου σε αυτή την ομαδική και γεμάτη πάθος προσπάθεια τους.
Προβολή ντοκιμαντέρ από το Vice (παραγωγή του Vice για το Netwix) για την ζωή του ταλαντούχου Βρετανού skater Paul Alexander και πως η εμφάνιση μιας ψυχικής ασθένειας επηρέασε την καριέρα και την ζωή του.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00
Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της σειράς “Sky is the limit” του Γάλλου Jerome Thomas με θέμα το graffiti και συγκεκριμένα την δημιουργία των murals, τη διαδικασία ακραίας υλοποίησής τους σε πολύ ψηλά κτήρια και με μοναδικό όριο τον ουρανό!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου/ Έναρξη 17:00
Εργαστήριο collage art από τον εικαστικό Γιώργο Μπογιατζίδη. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρευρεθούν, φέρνοντας το υλικό που οι ίδιοι θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν και, μαζί και με άλλα υλικά που θα τους παραχωρηθούν, και τις οδηγίες του ειδικού στην τεχνική του collage, Γιώργου Μπογιατζίδη, να υλοποιήσουν τα έργα τους.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00
Εργαστήριο κατασκευής cruiser boards από την Propaganda Rollin co. σε συνεργασία με τον Κωσταντίνο Νερκίζη skater και επαγγελματία του ξύλου και των ειδικών κατασκευών.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ Έναρξη 12:00
Ξενάγηση στους επισκέπτες της έκθεσης, με το εισιτήριο εισόδου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00
Εργαστήριο εισαγωγής στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής με τους Filter Effect, που αποτελούνται από την Άγγελο Τρανίδη και τον Κωνσταντίνο Πετράκο. Γνωριμία με τον βασικό εξοπλισμό και το λογισμικό που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Απευθύνεται σε ηλικίες πάνω από 14 χρονών και προϋποθέτει βασική γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου/ Εγκαίνια ΚΣΤΘ / Έναρξη 19:00 – Λήξη 22:00 / Δωρεάν είσοδος

Εγκαίνια της έκθεσης του ενδέκατου 7Ply project festival και μουσική performance και τις συνθέσεις της Πιανίστα Σοφία Τσιτουρίδου και το κουαρτέτο Salonicco σε μια μοναδική συνεργατική εμφάνιση με το δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής TENDTS.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Cocktail Bar / Έναρξη 19:00 / Δωρεάν είσοδος
7ply project Community Party at Cocktail Bar (Πολυτεχνείου 17) Πάρτυ με τον Κορδιάο, Τοτι, Paul Grey, Arthur K και ένα back-to-back set από τον Hearthink και τον KBLS για όλους τους φίλους, συμμετέχοντες και συντελεστές του φεστιβάλ.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου/ Πολυχώρος WE/ Έναρξη 17:00 / Είσοδος 7 ευρώ / Προπώληση 5 ευρώ
Διαγωνισμός skate με 3 νικητές στα 3 best trick χρηματικό έπαθλο 300? και πολλά δώρα για τους νικητές.
Γκραφίτι σε ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες από μέλη της ομάδας Yakuza και τους 3ΜΚ.
LIVE & DJ set από τους Αθηναίους RUNNIN SQUAD,
live από τους βόρειους HAWK, SAPRANOF, PEPE / ABOVE THE HOOD και
live & dj set από του Βρετανούς STOOKI SOUND.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ ART HOUSE Gallery Bar/ Έναρξη 19:00 / Δωρεάν είσοδος
Closing Party του ενδέκατου 7Ply project με έκθεση φωτογραφία και dj sets από τους Filter Effect, Mount Ten, Beat Ape και πολλές εκπλήξεις.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

1 €
- 3 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.