9ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

Ένα πενθήμερο φεστιβάλ με εκθέσεις, συναυλίες και ημερίδες στην Κέρκυρα

Το 9ο κατά σειρά ετήσιο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών λαμβάνει φέτος χώρα από την Τετάρτη 27 μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου στην πόλη της Κέρκυρας. Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσιάζονται έργα φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και προσκεκλημένων καλλιτεχνών και μελών του Ευρωπαϊκού Δίκτυου Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας (EASTN). Kύριος στηρικτής του Φεστιβάλ φέτος είναι ο Δήμος Κέρκυρας, που φιλοξενεί εκθέσεις έργων, συναυλίες και ημερίδες στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Οι εκθέσεις έργων θα πραγματοποιηθούν στην Ιόνιο Βουλή στο Κτίριο Αρεταίος και σε αίθουσες της πτέρυγας Σκάρπα του Παλαιού Ψυχιατρείου Κέρκυρας.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν παράλληλα συμπόσιο με θέμα «Ήχος σε Κίνηση». Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα λάβει χώρα σεμινάριο για την κίνηση του ήχου στον χώρο και θα πραγματοποιηθεί σειρά συναυλιών στην Ιόνιο Βουλή, με καταληκτική συναυλία στο Πολύτεχνο. Παράλληλα, την Πέμπτη 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την έννοια της Κίνησης στις Τέχνες και ανοικτή συζήτηση με θέμα «Η Θεωρία στην Καλλιτεχνική Δημιουργία».

Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης ημερίδα με Θέμα «Τέχνες και Επικοινωνία» που διοργανώνει το Έργο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Ιστορίας την Παρασκευή 29 Μαΐου. Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 19:00 στην Ιόνιο Βουλή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.