Το Κivotos Art Projects σε συνεργασία με την Aegeanale παρουσιάζει, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2013, μια σειρά 5 πρωτοποριακών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης με έργα από 20 καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, installations στον νέο εκθεσιακό χώρο του Kivotos Hotel στον Όρνο της Μυκόνου.

Συνεχίζοντας τις δράσεις της στο νησί της Μυκόνου σε συνεργασία με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα, η πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale εγκαινιάζει το πρόγραμμά της για το 2013 με το νέο εγχείρημα της επιμελήτριας, το Kivotos Art Projects. το οποίο πέρα από την εκθεσιακή του δραστηριότητα θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Φιλοδοξία του Kivotos Art Projects είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα.

Παράλληλα, το εγχείρημα διατηρεί φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με τα έσοδα από το ειδικά σχεδιασμένο αντικείμενο τέχνης από την καλλιτέχνιδα Σοφία Χούσου, καθώς και με μέρος των εσόδων από την πώληση των εκθεμάτων.

Η διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού Aegeanale δημιουργήθηκε το 2012. Βασικοί στόχοι της είναι να αναδείξει το Αιγαίο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να χαρτογραφήσει εκ νέου το αρχιπέλαγος ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον. Η συνολική διοργάνωση της Aegeanale χαίρει της αιγίδας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Τουρισμού και έχει εξασφαλίσει προβολή από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και συνεργασία με πολλούς σημαντικούς φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Επιμέλεια Σωζήτα Γκουντούνα

25 Μαΐου -7 Ιουλίου

Έκθεση Σοφία Χούσου

22 Ιουνίου

Εγκαίνια πρώτης έκθεσης της Σοφίας Χούσου 22 Ιουνίου 8μμ

Live Performance “Of An Eternal Light” απο την Κατερίνα Μισιχρόνη, creative direction Χριστίνα Κάλη & Μηνάς Μηνάτσης (Eternal Optimist)

Live Band : Dimitris Tasainas & the Soul Vibrators

Dj Set Κατερίνα Καφεντζή a.k.a Kafka

8 Ιουλίου-1 Αυγούστου

Ομαδική Έκθεση

Βένια Δημητρακοπούλου, Χαρά Πιπερίδου, Πωλίνα Κασιμάτη, Μαρία Φραγκουδάκη,

Πάνος Φαμέλης, Κωστής Βελώνης, Βαγγέλης Χούρσογλου

27 Ιουλίου

Εγκαίνια δεύτερης έκθεσης 9μ.μ

Live Performance από την Αποστολία Παπαδαμάκη

DJ Set Κατερίνα Καφέντζη a.k.a Kafka

Live band: Penny & the Swingin’ cats

2 Αυγούστου-29 Αυγούστου

Έκθεση Brigitte Πολέμη και Νάγια Ελευθερίου-Πάσσαρη

17 Αυγούστου

Εγκαίνια τρίτης έκθεσης 8μ.μ

Live Band: Κατερίνα Πολέμη

Live Performance: Αποστολία Παπαδαμάκη

30 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου

Ομαδική Έκθεση

Ευγενία Αποστόλου, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Ράνια Μπέλλου, Ασπασία Κουζούπη

31 Αυγούστου

Εγκαίνια τέταρτης έκθεσης

16 Σεπτεμβρίου- 6 Οκτωβρίου

Έκθεση Γιάννης Χρηστάκος

21 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια πέμπτης έκθεσης

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα εκτίθενται παράλληλα σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου έργα των παρακάτω καλλιτεχνών:Πωλίνας Κασσιμάτη, Βαγγέλη Δεληγιώργη, Βένια Δημητρακοπούλου, Μάρθα Δημητροπούλου, Απόστολου Καρακατσάνη, Νάγια Ελευθερίου-Πάσσαρη, Ασπασίας Κουζούπη, Μαρίλιας Σταγκουράκη, Χαράς Πιπερίδου, Έυας Μαραθάκη, Δημήτρη Ντοκατζή, Χριστίνας Σγουρομύτη, Λεόντιου Τούμπουρη, Πάνου Φαμέλη και Βαγγέλη Χούρσογλου. Τα έργα θα παρουσιαστούν στα εγκαίνια της 27ης Ιουλίου. Τα εγκαίνια κάθε έκθεσης περιλαμβάνουν παράλληλο πρόγραμμα μουσικών και χορευτικών δρώμενων.