Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας ετοιμάζεται να υποδεχτεί, από 7 έως 13 Μαρτίου 2013, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 167 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες, που διαγωνίζονται και προσφέρουν υψηλού επιπέδου αισθητικές συγκινήσεις στους λάτρεις των ταινιών animation.

Το εκτεταμένο αφιέρωμα στα γαλλικά κινούμενα σχέδια, με 64 ταινίες, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, ξεδιπλώνει ένα ποικιλόμορφο πανόραμα σχεδίων, χρωμάτων, μουσικών και ιστοριών για κάθε γούστο.

Οι 19 ταινίες animation μικρού μήκους του Πολωνικού Studio SE-MA-FOR, αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, καθώς οι ταινίες της συγκεκριμένης εταιρίας παραγωγής έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της λεγόμενης πολωνικής Σχολής. Το αφιέρωμα γίνεται με τη συνεργασία της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Υπό τον τίτλο «Animation των Γειτόνων» προβάλλονται 9 μοναδικές ταινίες από Ευρωπαϊκές χώρες όπως: Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Λιθουανία.

Τέλος, οι προβολές ολοκληρώνονται με ένα μικρό αφιέρωμα 4 ταινιών του πολωνικής καταγωγής, πρωτοπόρου Ρώσου δημιουργού Βλαντισλάβ Στάρεβιτς (Wladyslaw Starewicz) με σύγχρονη μουσική επένδυση από τον Brooding Side Of Madness (Etched Traumas, GR).

Δείτε το πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.