Αυλαία στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων ρίχνουν οι Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι, πνευστά, μπουλγαρί) και Κάρολος Κουκλάκης (τραγούδι, λαούτο, μπουλγαρί), την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ολοκληρώνοντας τον φετινό κύκλο φθινοπωρινών συναυλιών, όπως ακριβώς ξεκίνησε, στις 14 Σεπτεμβρίου με τον Ψαρογιώργη, τιμώντας δηλαδή τη μουσική παράδοση της Κρήτης.

Οι δύο μουσικοί συναντώνται το 1993, με αφορμή τη δημιουργία του μουσικού συνόλου “Παλαιινά Σεφέρια”. Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με συνθέτες-μουσικούς, όπως τους Χρόνη Αηδονίδη, Νίκο Μαμαγκάκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Γιάννη Μαρκόπουλο, Μάριο Φραγκούλη, Χρήστο Λεοντή, Κωστή Αβυσσινό, Δημήτρη Σγουρό, μεταξύ άλλων.

Με αφετηρία τη μουσική της Κρήτης και το προσωπικό τους ερμηνευτικό ύφος, η Ειρήνη Δερέμπεη και ο Κάρολος Κουκλάκης, που τα τελευταία 20 χρόνια πορεύονται “αντάμα”, ακολουθούν τα χνάρια της γνήσιας κρητικής μουσικής παράδοσης, δουλεύοντας πάνω σε μια καινούργια πρόταση, με πρωταγωνιστές αυλούς και έγχορδα όργανα της Κρήτης, όπως το θιαμπόλι (κρητικό πνευστό) και το Μπουλγαρί (κρητικός ταμπουράς) και ερμηνεύοντας ριζίτικα, ταμπαχανιώτικα, μαντινάδες, αλλά και δικές τους συνθέσεις.

Μαζί τους, οι Βασίλης Τζωρτζίνης (κοντραμπάσο) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά).