Το φαινόμενο του Snowball, το διεθνές έθιμο των μεγάλων Swing κοινοτήτων από τα 1940s μέχρι και σήμερα, αναβιώνει κι αυτή τη χρονιά από τους Athens Swing Cats το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Βυρσοδεψείο.

Το Athens Swing CatsSnowball είναι μία θεματική βραδιά η οποία γνωρίζει μεγάλη προβολή από τα Μέσα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη δημιουργία vintage ατμόσφαιρας με την κατάλληλη διακόσμηση, μουσική, dress code των παρευρισκόμενων και διαφόρων δρώμενων απευθείας από τα 1940ς. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολλές Swing χορευτικές παραστάσεις με έντονα θεατρικά στοιχεία (πέρυσι παρουσίασαν παραστάσεις 142 άτομα, όλοι απο τους μαθητές μας), μία LIVE Swing μπάντα για 40 λεπτά, αλλά και λαχειοφόρο αγορά με δώρα σχετικά με το Swing (ιστορικά βιβλία, βιβλία τέχνης, μουσικά CDs, δωρεάν μαθήματα με εμάς κλπ), διαγωνισμό για την καλύτερη retro αμφίεση, ενώ Santa Pin Ups περιφέρονται στο χώρο με χάρη δίνοντας μία έξτρα vintage νότα.

Snowballs ονομάζονταν οι μεγάλοι ετήσιοι Χριστουγεννιάτικοι χοροί που διοργανώνονταν κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα Snowballs έδιναν την ευκαιρία στον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε – έστω και για μία βραδιά. Χαρακτηριστικό των χορών αυτών ήταν οι πολυμελής Big Band ορχήστρες που παρέσυραν τους πάντες σε χορό με τους ξεσηκωτικούς ήχους του Swing. Κατά τη διάρκεια της βραδυάς, η ορχήστρα θα φώναζε μία φορά Snowball και αυτό ήταν το κάλεσμα πρός τους χορευτές για τη δημιουργεία ενός τεράστιου κύκλου στο κέντρο του οποίου θα χόρευαν λίγα ζευγάρια. Αυτά τα ζευγάρια με τη σειρά τους θα παρέσυραν σιγά σιγά και τους υπόλοιπους χορευτές στο κέντρο του κύκλου με πολλά αστεία και αλλάζοντας συνεχώς παρτενέρ, σαν να τους είχε παρασύρει χιονοστιβάδα (Snowball).