Το OpenShowstudio παρουσιάζει παράλληλα την έκθεση Βound, σε συνεπιμέλεια των Σοφία Τούμπουρα, Μαρία Λιανού και Νάνα Σαχίνη, και το project Inter Alios, σε επιμέλεια της Άρτεμις Ποταμιάνου.

bound: 1. A boundary, a limit. / 2.tied / 3. to leap forward or upward; spring
(*http://www.thefreedictionary.com/bound)

Υπό του πολλαπλών αναγνώσεων τίτλου Bound εκτίθενται καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Δεδομένου ότι το ζήτημα των διαρκώς ανασυγκροτούμενων ταυτοτήτων -ως ιστορικό, φυλετικό, πολιτικό, σεξουαλικό, καλλιτεχνικό, οντολογικό διακύβευμα- είναι μονίμως παρόν στην περιοχή, η έκθεση διερευνά τη βιωμένη σχέση των συμμετεχόντων με αυτή την πραγματικότητα αλλά και την στάση τους απέναντί της.

Οι συμμετέχοντες, με διαφορετικές αφετηρίες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ο καθένας με το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του ιδίωμα, διαπραγματεύονται όλοι, με αμεσότητα και καυστικότητα, ζητήματα επισήμανσης και άρσης ορίων, διαχωρισμών και περιορισμών.

Συμμετέχοντες: Pravdoliub Ivanov/Βουλγαρία, Νemanja Nikolic/Σερβία, Marko Tadić/Κροατία, Ender Gelcec/Tουρκία, Stela Vula/Αλβανία, Dušica Dražić&Sam Hopkins/Σερβία&Kένυα, Jana Stojaković/Σερβία, Φίλιππος Γκούντζος/Ελλάδα-Αλβανία, Βασίλης Χατζόπουλος/Ελλάδα, Φανή Σοφολόγη/Ελλάδα, Em Kei & Nicolaich/Ελλάδα.

Inter Alios:

Το project Inter Alios αποτελεί ένα art book. Δέκα καλλιτέχνες δημιούργησαν τις σελίδες του με θέμα τις κοινές καταβολές, πολιτιστικές συνισταμένες αλλά και την κοινή συλλογική συνείδηση που μοιράζονται χώρες της Μεσογείου.

Σε μια εποχή όπου το φάντασμα αλλά και η πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης έχει ωθήσει σε φωνές πολιτισμικού «εξορκισμού», με πρόσχημα την αγωνία για την διατήρηση και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας των λαών, οι λαοί της Μεσογείου αποτελούν ενδιαφέρον παράδειγμα στο οποίο η κοντινή γειτνίαση και η ανταλλαγή πολιτισμού ισχυροποίησε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαφορετικών εθνικών ταυτοτήτων εξασφαλίζοντας με μοναδικό τρόπο την μακροβιότητά τους.

Συμμετέχοντες: Βασίλης Ασημακόπουλος, Αλέξης Αυλάμης, Αντώνης Βολανάκης, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γεωργία Κοτρέτσος, Εύα Μαραθάκη, Αθηνά Νικολάου, Γιώργος Παπαδάτος, Νίκος Παπαδημητρίου, Άρτεμις Ποταμιάνου