Ένας από τους ζωντανούς θρύλους της λάτιν-τζαζ σκηνής, ο διάσημος κουβανός τρομπετίστας Αρτούρο Σαντοβάλ κάτοχος πέντε βραβείων Γκράμι, έξι Βillboard Αwards και ενός βραβείου Emmy, έρχεται στη χώρα μας για μία και μόνο εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 7 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ. Θα τον απολαύσουμε στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης μαζί με έναν επίσης κορυφαίο της σύγχρονης τζαζ, τον σαξοφωνίστα Τσίκο Φρήμαν στο πλαίσιο μίας σπάνιας μουσικής συνάντησης με τη «δική μας» Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Με τίτλο «Η Καμεράτα υποδέχεται τον Αρτούρο Σαντοβάλ και τον Τσίκο Φρήμαν», οι λάτρεις της τζαζ και όχι μόνο (!) θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τους δύο εκπληκτικούς βιρτουόζους να ερμηνεύουν δημοφιλείς συνθέσεις τους αλλά και να παρασύρουν την ορχήστρα δωματίου του Μεγάρου Μουσικής σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό, πειραγμένες μελωδίες και τζαζ αυτοσχεδιασμούς, έχοντας ως αφετηρία δημοφιλή τραγούδια όπως το Every day I think of you, Someone to watch over me, All night long, The Essence of Silence, Mambo Jazz, Moon River, αλλά και έργα κλασικού ρεπερτορίου όπως η Άρια του Μπαχ.

Μαζί τους στη σκηνή εμφανίζονται τέσσερις ακόμη κορυφαίοι τζαζμεν. Πρόκειται για τους Ιβάν Μπριντόν (Ivan Bridon) πιάνο, Φελίπε Καμπρέρα Καρντένιας (Felipe Cabrera Cardenas) μπάσο, Χούλιο Μπαρέτο (Julio Barretto) τύμπανα και Πίμπο Μαρκέζ (Pibo Marquez) κρουστά. Την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ.

Με τη συναυλία αυτή ολοκληρώνονται οι φετινές παραστάσεις του κύκλου «Μετατροπίες» που στόχο έχουν να προτείνουν στο κοινό ποικίλους, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική.