Από τις 12 – 14 Μαΐου 2012, η “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται και φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας Design Lab.

Υλικά, υπηρεσίες, έπιπλα και αντικείμενα design παρουσιάζονται κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του Design Lab Athens, δίνοντας την ευκαιρία σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο. Διαθέτοντας ήδη ένα πολύ σημαντικό portfolio επισκεπτών (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές, γραφεία μελετών, τεχνικές εταιρείες, κατασκευαστές κτηρίων), οι οποίοι ενισχύουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους το θεσμό, το Design Lab απευθύνεται πλέον και στον ιδιώτη, προσκαλώντας τον σε μια γιορτή του σύγχρονου design.

Με τις παράλληλες δραστηριότητες που διοργανώνονται στους εξωτερικούς χώρους της “Τεχνόπολις”, το Design Lab ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια μίας εμπορικής έκθεσης και μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι τέχνης, design, δημιουργικότητας, θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας. Φέτος, στην αυλή της ‘Τεχνόπολις’ παρουσιάζεται η υπαίθρια έκθεση τέχνης με τίτλο ‘Renew it’, η οποία έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα την επαναχρησιμοποίηση παλιών υλικών, για τη δημιουργία καινούριων αντικειμένων και επίπλων.

Σε συνεργασία με διακοσμητικές ομάδες και εταιρείες υλικών, η αυλή της ‘Τεχνόπολις’ μεταμορφώνεται σε ένα μοντέρνο ‘πάρκο’ Design και Δημιουργίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα ‘πάρκο’ Σύγχρονου Ελληνικού Design, μέσω του οποίου νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, διακοσμητές, καλλιτέχνες και δημιουργοί παρουσιάζουν έργα, κατασκευές και installations, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το ελληνικό Design είναι ζωντανό, δραστήριο και δημιουργικό.

Στα ίδια πλαίσια, φιλοξενείται στην αίθουσα ‘Νίκος Γκάτσος’ (Δ12) η Ειδική Έκθεση Ελληνικού Βιομηχανικού Σχεδιασμού ‘100% Γκρικ Ντιζάιν’, καθώς και η Έκθεση ‘Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2012’, του περιοδικού Δομές.

Περισσότερες πληροφορίες: www.designlabshow.gr