Οι κιθαριστές Χρήστος Σαρκατζής και Αλέξανδρος Χίρτογλου του Duo ChristAl ανοίγουν, με έργα D. Scarlatti, E. Granados και Κ. Τζωρτζινάκη, την όγδοη συναυλία της σειράς Νέοι κλασικοί, αφιερωμένη στην κιθάρα, που πραγματοποιείται το Σάββατο 28 Απριλίου, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας συνεχίζεται με τον ταλαντούχο κιθαριστή της νέας γενιάς, Γιώργο Τοσικιάν, συνεργάτη των συνθετών Γιώργου Βαρσαμάκη και Νότη Μαυρουδή, που ερμηνεύσει τις σπάνιες σονάτες σε ρε ελάσσονα και λα μείζονα του διάσημου συνθέτη όπερας, Domenico Cimarosa, την «Sonata Giocosa» του Joaquín Rodrigo, ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της ισπανικής μουσικής, και την «Sonatine» του Αργεντίνου συνθέτη Máximo Diego Pujol.

Στο δεύτερο μέρος, ο διεθνούς φήμης Ισπανός κιθαρίστας, Ricardo Gallén, καθηγητής κιθάρας στο Hochschule für Musik “Franz Liszt” της Βαϊμάρης, στο University of Extremadura της Ισπανίας και «πνευματικό παιδί» του Eliot Fisk, με διακρίσεις σε Διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ερμηνεύσει το «Introduction et caprice op. 23» του βιρτουόζου κιθαρίστα και συνθέτη Giulio Regondi, την σονατίνα σε λα του Ισπανού Federico Moreno-Torroba, ένα από τα πιο γνωστά και ρομαντικά έργα για πιάνο του Καταλανού συνθέτη, Isaac Albéniz, το «Torre Bermeja», καθώς και το «Prelude, Fugue και Allegro» σε μι ύφεση μείζονα του J.S. Bach.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Ricardo Gallén δίνει masterclass στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, το οποίο είναι ανοιχτό τόσο σε κιθαριστές όσο και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.