Με έδρα τους τη Ρώμη, οι Heroin In Tahiti (Valerio Mattioli, Francesco De Figuereido), αποτελούν βασικά μέλη της επονομαζόμενης σκηνής «Borgata Boredom», μιας τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας με βάση της την ανατολική Ρώμη (RomaEst), δηλαδή τις ερειπωμένες γειτονιές τις οποίες απαθανάτισαν στις ταινίες τους ο Πιερ Πάολο Παζολίνι και οι σκηνοθέτες του ιταλικού νεορεαλισμού.

Στις αναφορές τους συγκαταλέγονται τα χαμένα ιταλικά library albums, τα Spaghetti Westerns, οι ταινίες – φετίχ και γενικότερα ο μοντερνισμός της δεκαετίας του ’60.

Οι Heroin In Tahiti χρησιμοποιούν φτηνές κιθάρες, αναλογικά synthesizers, drum machines και πετάλια, δημιουργώντας έναν βρώμικο και ακατέργαστο «droneabilly» ήχο, ένα «spaghetti wasteland» όπως το αποκαλούν οι ίδιοι.

Φέτος κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους «Death Surf» (Boring Machines). Εμπνευσμένο από τον κλασικό ήχο των ιταλικών spaghetti westerns (τα οποία εδώ ακούγονται σαν μια καταθλιπτική και παρανοϊκή εκδοχή των surf riffs του Morricone), το «Death Surf» μεταφέρει την ασφυκτική ζέστη και την παθογένεια της Μεσογείου, στις ραδιενεργές παραλίες της Πολυνησίας, ανακαλύπτοντας ανύπαρκτες φυλές, αλλόκοτες ενδυμασίες, μεταλλαγμένες παραδόσεις και αποικιακό εξωτισμό.

Οι Wham Jah είναι ένα οργιαστικό τρίο -που αποτελείται από τους Παύλο Γκούσιο (πνευστά, συνθεσάιζερ), Κωνσταντή Μιχαήλ (τύμπανα, ηλεκτρονικά) και Παναγιώτη Σπούλο (κιθάρα, φωνητικά) –το οποίο με urban-ritual χαρακτήρα, αλέθει θόρυβο-πανκ-τζαζ και ψυχεδελικές λιχουδιές με βιομηχανικά avant toppings. Το «προϊόν» δεν έχει ποτέ την ίδια όψη κι ας υπάρχουν μόνο δύο τελικές έξοδοι...

Τη συναυλία επιμελείται η Λora Palmer. Θα χαρίσει ένα mixed CD στους 100 πρώτους που θα αγοράσουν εισιτήριο.

http://heroinintahiti.bandcamp.com/